Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ermenilerin 145'inci 'İsim Günü' Ayini!

Ermeniler, tarihi Karasunmanuk Kilisesi'nde 'İsim Günü' ayini yaptı

Ermenilerin 145'inci 'İsim Günü' Ayini!

Gündem   A+a-

 İskenderun İlçesi'nde, her yıl mart ayında İstanbul'dan başlayıp Hatay'da son bulan inanç yolculuğuna çıkan Türkiye'de yaşayan Ermeniler, tarihi Karasunmanuk Kilisesi'nde 'İsim Günü' ayini yaptı. İskenderun’da her yıl gerçekleştirilen isim günü ayinine katılmak üzere çeşitli illerden çok sayıda Ermeni vatanlaş da kente geldi.
Kilisenin 145'inci İsim Günü ve Paskalya Orucu ibadetini yerine getirmek için düzenlenen ayin, Türk Ermenileri Başrahibi Tatul Anuşyan yönetiminde gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren ayinde mum yakıldı, dualar okundu, ilahiler söylendi.
Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde hafta sonu düzenlenen ayini Başrahip Tatul Anuşyan yönetti. Ayine ayrıca Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti, Ermeni Kiliseleri Hatay Bölgesi Pederi Avedis Tabaşyan, İskenderun Katolik Kilisesi Pederleri Lucian Abalintoaiei, Julius Ohanele’nin yanı sıra İstanbul’dan Başpapaz Antreas Hagopyan, Başpapaz Kevork Çınaryan, Peder Drtad Uzunyan, Rahip Şnork Donikyan da katılım gösterdi.
İstanbul Kumkapı Meryem Ana Kilisesi Korosunun da katılım gösterdiği ayinde Başrahip Tatul Anuşyan da Karasun Manuk (40 Şehit) Ermeni Kilisesinin isminin nereden geldiği ile ilgili bir vaaz verdi. Kırk askerin nasıl şehit olduğunu anlatan Uzunyan, 4. yüzyılda Sivas’ta Roma İmparatorluğu Ordusuna mensup Hristiyan İmanlısı 40 Genç Askerin, imanlarından vazgeçmeleri için Romalı askerler tarafından soğuk bir havada göle sokulduklarını, imanlarından vazgeçmedikleri için orada donarak öldüklerini ve şehit olduklarını anlatarak; “Ebedi mutluluğa ulaşmak için inançlı olmak gerekir. Dürüst ve doğru olun ki, Tanrı sizi ebedi mutluluğa kavuştursun” dedi.
Ermeni Cemaati İskenderun Vakıf Başkanı Garbis Kısadur ise kiliselerinin isim günü ve aynı zamanda oruç dönemi olduğunu ifade ederek; “Paskalya oruç döneminde olduğumuzdan ve kilisemizin isim bayramı olmasından dolayı her sene olduğu gibi bu yılda şehrimize, iki rahip, üç papaz eşliğinde 200 kişilik ziyaret gerçekleşmiştir.
Kiliseleri gezmek sevaptır, kutsaldır. Bu anlamda İstanbul’dan gelen bir grup, Hatay’a gezi tertiplemiştir. İskenderun’daki ayinden sonra mezarlık ziyareti yapılacaktır. Yarın da Samandağ’da bulunan Vakıflı Kilisemizde ayin düzenlenecektir. Kafilemize Hatay’a hoş geldiniz diyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar