Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sizlerle Gönül Köprüsü Kurmaya Devam Edeceğiz

Samandağ Belediyesi Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) nedeni ile 65 yaş üstü Samandağlılara Deniz sitesinde

Sizlerle Gönül Köprüsü Kurmaya Devam Edeceğiz

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediyesi Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) nedeni ile 65  yaş üstü Samandağlılara Deniz sitesinde Karabey Restaurantta etkinlik düzenledi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri yemeğe iştirak ederek yaşlıların yaşlılar haftasını kutladılar.

SAMANDAĞ’DA İKİNCİSİ DÜZENLENDİ
Samandağlı  ilçesinin bütün mahallerinden belediyenin temin ettiği araçlarla taşındı. Yürümede zorluk çeken yaşlılara refakatçiler eşlik etti. Mahalle Muhtarları ve Belediye meclis üyeleri mahallelerden gelen gruplara eşlik ederek yardımcı oldular. Başkan Nehir etkiliğe katılan yaşlı bireylerle tek tek ilgilendi.

BAŞKAN NEHİR’E TEŞEKKÜR
Etkinliğe katılan yaşlılar bu etkinliğin Samandağ Belediyesi tarafından  2. defa yapıldığını ifade ederek Başkan Nehir’e teşekkür ettiler. Başkan Nehir’in toplumun bütün kesimlerine yönelik gerçekleştirdiği projelerin takdirle karşılandığını ifade ettiler. Bu etkinliklerin birleştirici bütünleştirici yönüne dikkat çektiler. Yaşlılara yönelik yapılacak sosyal çalışmaların sürmesini istediler. Başkan Nehir bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. 

BAŞKAN NEHİR: ”Sizlerle Gönül Köprüsü Kurmaya Devam Edeceğiz”
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yaşlılar haftası sebebi ile bir konuşma yaparak gelenlerin yaşlılar haftasını kutladı.
Başkan Nehir konuşmasında:” Bu ay içinde birçok etkinlik yaptık. Bu sene ilk defa(12-13- 14 martta) uluslar arası düzeyde “Haririt Adar” ipek baharı festivalini gerçekleştirdik. Tiyatrolar, çeşitli kültürel etkinlikleri halkımızla buluşturduk. Bu etkinliği kısa bir sürede organize ettik.

 Sizler öyle güzel miraslar bıraktınız ki bir ömür yapabileceklerinizi yaptınız. Bu hayatı, bu yaşamı güzelleştirmek için, Çocuklarınız daha iyi yetiştirmek için Pamuk tarlalarında az yorulmadınız, Çiftçilik, çok emek ettiniz. İnsan verimliyken herkes yanında durur. Önemli olan bakıma muhtaç olduğunuz zaman hav. Bizler için sizler birer değersiniz. Hakkınızı nasıl öderiz? Bilemiyoruz. Bizler sizlerle gönül köprülerini kurmaya devam edeceğiz.
Geçen yıl bu bir başlangıçtı. Bu etkinlik bir geleneğe dönüşsün diye bir çaba içindeyiz. Yaşlı bakım evi oluşturmak gibi bir hedefimiz var.Hayat bizi bir şeye zorluyor.Toplumsal bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bir anket uygulayacağız.ve size soracağız. Böyle bir çalışmaya ihtiyaç var mı?.

Sizlerin bize bıraktığınız miras sayesinde birbirimize sarılarak birlikte yaşamayı sürdürüyoruz. Hemen yanı başımızda savaşlar sürerken bizler barış ve kardeşlik ortamında yaşıyoruz. Eğlenin ,keyif alın ,birbirinizde tanışın,kaynaşın.
Kendi anadilimizi öğrenmek için bir okul yapıyoruz. Çok değerli bir çalışma olacağına inanıyorum. Yakında faaliyete başlayacağız. Lütfen herkes kendi anadili neyse o dilden konuşun. Arapça,Ermenice fark etmez.Torunlarınızla anadilinizle konuşun.Torunlarınıza o dili öğretin. Bu diller yaşasın, kültürümüzü ancak böyle yaşatabiliriz. Geçmişten geleceğe kültürümüzü böyle aktarabiliriz.
 
GELENEKSEL HALE GETİRDİK
Başkan Nehir konuşmasını Arapça ve Türkçe dillerinde yaparak: “Sizlere sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum. Siz toplumun en önemli insanlarısınız. İkinci defa böyle bir günü etkinlikle kutluyoruz. Bu etkinliği her yıl geleneksel hale getirdik.

YÜREĞİMİZDE GENÇSİNİZ
Dünya sağlık örgütü 18-24 mart tarihlerini yaşlılar haftası olarak ilan etmiştir. Aslında siz bizim yüreğimizde gençsiniz. Bu vesileyle burada sizleri bir araya getirdik. Aranızda farklı mahallerden olan okul arkadaşı, askerlik arkadaşı olanlar vardır belki de. Bundan dolayı bu etkinliği gelenekselleştirmek istiyoruz. Siz her zaman her şeyin en güzeline layıksınız.

DENEYİMLERİNİZ YOL HARİTAMIZ VE PUSULAMIZ OLACAK
Siz geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprüsünüz aynı zamanda sizin deneyimleriniz bizim pusulamız olacak ve yol haritamız olacak. Biz sizin vicdanınızla süreci yürütmeye çalışacağız. Çünkü o vicdanı sizden öğrendik. Öğrendiğimiz değerlerle hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.
 Sizlerle bir arada olmak çok keyifli bize eşlik ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; saygılar sunuyorum. “

YAŞLILARIMIZLA İLGİLİ SOSYALPOLİTİKALARIN GELİŞTİRLMESİ GEREKİYOR
Başkan Nehir konuşmasın devamında: “Her insan için değişik anlam  ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.  Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Sosyal sorunların aşılması yönünden Yaşlılarımızla ilgili gerekli sosyal politikaların geliştirilmesiyle sosyal politikaların geliştirilmesi gerekiyor.” dedi.

BAŞKAN NEHİR YAŞLILARI DİNLEDİ
Yaşlılar Sanatçı Murat Dönmez orkestrası  tarafından seslendirilen Türkçe ve Arapça şarkılarla coştu.
Samandağ ilçesinin 42 mahallesinden  yaşlıların seslendirdiği yerel müziklerle geçmişe gittiler. Yaşlılar Micana ,ataba ,Arapça,Türkçe,Ermenice ilçemizin tüm aidiyetlerine ait  Türküleri seslendirerek hünerlerini gösterdiler.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir etkinliğe katılan yaşlılarla tek tek ilgilendi. Sorunlarını, isteklerini, önerilerini dinleyerek sorularını cevaplandırdı. Samimi ve sıcak ortamda bir etkinlik gerçekleşti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş