Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Yeni Anayasa, Türkiye İçin Çok Hayırlı Bir Karar Değil’

Referandum parti meselesi değil, memleket meselesidir

“Yeni Anayasa, Türkiye İçin Çok Hayırlı Bir Karar Değil’

Arsuz   A+a-

 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu  ve partililerle birlikte vatandaşlarla buluşarak referandumda neden ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğini anlattılar:
 

“Yeni anayasa, Türkiye için çok hayırlı bir karar değil’

 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilatı’nı 16 Nisan'da Türkiye'nin sandık başına gideceği Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmalarında yalnız bırakmıyor. "Hayır" için Arsuz’da dört koldan gerçekleştirilen mahalle ziyaretlerinde partililere bu kez Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile birlikte eşlik eden Başkan Culha, vatandaşlara yeni Anayasa'ya neden Hayır denmesi gerektiğini anlattı.
 

 “Halkın egemenliği ülkeye yakışıyor”

Haymaseki, Tülek, Konacık, Tatarlı ve Işıklı Mahallerinin ardından, Kozaklı, Nergizlik, Karahüseyinli, Kışla, Harlısu, Arpaderesi, Helvalı, Pirinçlik ve Büyükdere Mahallelerinde gerçekleşen ziyaretlerde, 16 nisan referandumundan hayırlı bir sonuç beklediğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü hatırlatarak, halkın egemenliğinin ülkeye yakıştığını, saraydan alınıp halka teslim edilen rejimin yeniden saraya teslim edilmeyeceğini vurguladı.
Anayasa değişikliği referandumunun parti seçimi olmadığına vurgu yapan Başkan Culha, “ ‘Hayır’ diyenlere saldıranlara veya bir terör gurubuna benzetenlere en güzel cevabın sandıkta verileceğine inanıyorum. Sistem değişikliğinden bahsediliyor, tek adam rejimi kurulmak isteniyor ve bu tek adam devletin başında, yargının başında, meclisin başında olacak, aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak. Hâkimleri atayacak. Kararname adı altında yasa çıkartıp meclisi feshedebilecek, savaş kararı verebilecek, bakanları dışarıdan atayacak… Herşeyi istediği gibi yönetecek, ama hesap vermeyecek.. Getirilmek istenen model;  bizi Libya, Suriye, Mısır gibi bir ülke haline getirecek” dedi.

“Referandum parti meselesi değil, memleket meselesidir”

Cumhuriyet tarihinin en önemli kararının milletçe verileceğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise, “Bu bir parti meselesi değil memleket meselesidir, çocuklarımızın geleceğinin meselesidir. 100 yıllık bir Cumhuriyetimiz var. Atalarımız kanları pahasına Cumhuriyeti kurmuş ve yönetim şeklini belirlemiştir. Etrafımıza baktığınızda zaman Ortadoğu coğrafyasında Türkiye’nin hepsinden en az 100 adım önde olduğunu herkes biliyor. Şimdi; 100 yıllık sürdürdüğümüz rejimi değiştirelim, yerine Suriye’de neyse, Irak’taki Libya’daki yönetim şekli neyse onun aynısını, hatta daha da beterini bize yönetim şekli olarak yutturmak istiyorlar. Anayasa değişiklini planlayanların asıl hedefinde Türkiye’nin birliği bütünlüğü var. Çünkü ülkemizi bölüp, parçalamak istiyorlar” şeklinde konuştu.

“Torunlarınızın geleceğini düşünün”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, yeni anayasayla tek bir şahsa bağlı bir devlet oluşturulacağını belirterek, “Yeni anayasa ile her şeyde yetki makama veriliyor. Bütün vekilleri o seçecek. Vekillere, ‘siz öteye gidin, kanunları ben çıkartırım,  bütçeyi ben yaparım’ diyecek. Ayrıca kafası estimi, ‘Sizi lağvederim evinize gönderirim, yeni ekip kurarım’ diyecek. Çünkü adamın yetkisi var. Bakanları atayacak, Danıştay, Sayıştay, bütün yargıyı atayacak, YÖK başkanını, rektörü, valiyi, kaymakamı seçecek. Aynı zamanda il, ilçe başkanlarını, il müdürlerini de o atayacak. Tek bir şahsa bağlı bir devlet kuracak. Bu Türkiye için çok hayırlı bir karar değildir. Bizler, siyasi bir kimlikle burada değiliz, sade bir vatandaş olarak, kardeşiniz olarak buradayız. Oy verirken çocuklarınızın, torunların geleceğini düşünerek hareket edin” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş