Skip Navigation Links

HBB ve Doğaka Hatay'ın Ekonomik Kalkınmasını Sağlıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı adı altında bölgenin sosyal ve ekonomik kalkı

HBB ve Doğaka Hatay'ın Ekonomik Kalkınmasını Sağlıyor

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı adı altında bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasını destekleyecek projeler geliştiriyor.

Doğrudan Faaliyet Destek Programıyla ilimizde yapılması planlanan “Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Etüdü” ile Hatay’ın ve bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanırken öte yandan ticari ve sınai faaliyetlerin bölgeye çekilmesi sağlanacak. Bölgede yer alan KOBİ’lerin kapasitesinin gelişimine paralel olarak yapılması planlanan alanın bütçesi 49.180 TL olarak belirlenirken, finansmanında, yatırım için gerekli kaynakların hibe, proje fonların ve kredilerden sağlanması planlanıyor.

FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ YATIRIMI İLE YENİ İŞ MODELİ GELİŞTİRİLECEK

Hatay’ın fuar merkezi olmasıyla ilgili uygunluğunu ve ihtiyacını analiz etmek için ilde faaliyet gösteren temel paydaşların ve hedef kitlenin söz konusu yatırım adına talebini ortaya koyarak, yapılan analizlere bağlı olarak teknik, finansal ve ekonomik yapılabilirliği belirlenecek.

Fuar alanı ve kongre merkezi yatırımı ve işletilmesi için iş modeli geliştirilerek örgütsel yapı ve finansman modeli seçenekleri sunulması adına HBB tarafından çalışmaların gerçekleştirildiği, öngörülen EXPO 2021 ve yapımı planlanan Bilim Merkezi çalışmaları ile bütünleşik bir yapılanmaya gidilmesi halinde ortaya çıkacak yapısal ve finansal durumları DOĞAKA ile analiz edilecek.

BİRTAKIM TİCARİ BİRLİKLERİN, HATAY MERKEZLİ OLMASI SAĞLANACAK

HBB tarafından yapımının talep edildiği Ticari Fuar ve Kongre Merkezi yatırımının, ekonomik faaliyetler hususunda Ortadoğu ülkelerinin cazibe merkezi haline gelmesi planlanıyor. Ulusal ve uluslararası çapta büyük firmaların temsilciliklerinin bulunacağı bir merkez haline gelmesi hedeflenen yapının, birtakım ticari birliklerin Hatay merkezli olmasını sağlayacak yapı inşa edilecek. Bölge ihracatının da artması planlanan “Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite  Etüdü” sayesinde ilimizde üretilen ürünlerin tanıtımının yapılması sağlanarak, turizmin gelişmesine büyük katkı sağlanacak. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet