Skip Navigation Links

Down Sendromlular Günü Coşkuyla Kutlandı

İskenderun’da Down Sendromlular günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Down Sendromlular Günü Coşkuyla Kutlandı

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediyesi Down Cafe’de düzenlenen kutlama etkinliklerine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil,Down Sendromlu çocuklar aileleri, bazı rehabilitasyon merkezi yetkileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen etkinliğin açılış konuşması yapan Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, "Amacımız engellilerin topluma kazandırılması, sosyal hayatta yer alması, kendilerine olan güvenlerinin yerine gelmesini sağlamaktır. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bizler her zaman sosyal sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz" dedi. 
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların hizmetinde olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Engellilerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşların işbirliği içinde olması gerekiyor" şeklinde konuştu. 
İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise yaptığı açıklamada 21 Mart Dünya Down Sendromlular gününü kutlayarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.
Ardından  Down Sendromlu çocuklar duygularını ifade ettiler. Daha sonra protokol üyeleri tek tek Down Sendromlu çocukların gününü kutladılar.
Çeşitli etkinliklerin düzenlediği programda Down Sendromlu çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet