Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Berke Sarpaş ile ‘Girişimcilik Savaşı’

Berke Sarpaş,‘Dünyayı Değiştirme Gücü: Girişim Savaşçılığı Perspektifi’ konulu konferansta İSTE’li öğrencilerle bir araya geldi.

Berke Sarpaş ile ‘Girişimcilik Savaşı’

Eğitim   A+a-

 Disiplinlerarası bir Girişimcilik Programı olan “Girişim Savaşçısı”nın kurucusu Berke Sarpaş, ‘Dünyayı Değiştirme Gücü: Girişim Savaşçılığı Perspektifi’ konulu konferansta İSTE’li öğrencilerle bir araya geldi.
 
Girişimcilik temalı konferansta İSTE’li öğrencilere uygulamalı testler ve girişimcilik sunumu yaparak, başarının kazanılmasındaki temel niteliklerin altını çizen Berke Sarpaş; “Her işin başında eğitim olduğunu biliyoruz. Anahtar kelimelerimiz olan ‘yetenek’ ve ‘eğitim’ bir araya geldiklerinde istisnai gelişmeler ortaya doğuruyor. Bu da bir ülkenin bir kurumun kaderini dahi belirleyebiliyor. İstatistiksel anlamda girişimciliğin başarıya ulaşmasındaki en önemli unsur ise inançtır. Çünkü inanç, defalarca yenilmiş olmanıza rağmen yola devam etmenizi sağlayacak, sizi başarıya ulaştıracak tek etkendir. İstatistiksel olarak yüzde ikilik bir başarı oranı size düşük gelebilir fakat herkes doksan sekiz defa yenilebilir. Önemli olan bir kez daha ayağa kalkıp yeniden inancınızın peşinden gidebilmektir. Çünkü başarı, vazgeçtiğiniz yerin bir adım ötesindedir” diyerek ülkemizde ve dünyada zor şartlarda başarıya ulaşmış girişimcilerin başarı hikâyelerinden örnekler verdi.
 
Konuşmasında asla vazgeçmeyen, pes etmeyen, dayanıklılığı yüksek profesyonel girişimciler yetiştirmenin en önemli hedef olması gerektiğini belirten Berke Sarpaş, sunumunu katılımcılar ile etkileşimli olarak yaptığı uygulamalar ile zenginleştirdi. Her işin başının “güven” olduğunu belirten Sarpaş, takım oyunu oynarken oyuncuların diğer arkadaşlarına güvenmesi gerektiğini, aksi takdirde başarılı olmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bu yüzden de, herkesin arkadaşına güven vermesi gerektiğini, ancak bunun somut ve güçlü bir şekilde gösterilmesi gerektiğini söyledi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş