Skip Navigation Links

Atatürk Gençliğinden Samandağ’da Anlamlı Etkinlik

Samandağ Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili şiir ve müzik dinletisi düzenlendi.

Atatürk Gençliğinden Samandağ’da Anlamlı Etkinlik

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili şiir ve müzik dinletisi düzenlendi.

Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda düzenlenen etkinlik  “Atatürk Gençliği” adlı kültür sanat topluluğunun sahnelediği şiir, müzik, skeçlerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin anlam ve önemi anlatıldı. Halka açık ve ücretsiz sahnelenen etkinliğe Samandağlılar yoğun ilgi gösterdi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Add Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez,Kültür ve Sosyal işler Müdürü Fikret Özçelik ,Stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında :“18 Mart bizim varlık sebebimizdir. O mücadeleler verilmeseydi, o zaferler kazanılmasaydı, Cumhuriyetimiz olmayacaktı. Cumhuriyetle yönetilmeyen ülkelerin, demokratik sistemle yönetilmeyen ülkelerin durumunu hepimiz yakından biliyoruz. Ülkemizi geriye götürmeyi hedefleyen bir anlayışa karşı mücadele ediyoruz. Bugünün de hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Gençlerimiz etkinliklerinde 102 yıl öncesinde gerçekleşen tarihi bir zaferi canlandıracaklar. Pırıl pırıl gençlerimizin  demokratik Cumhuriyetin nimetlerinin  ve Cumhuriyetin demokrasiyle taçlanması gerektiğinin farkına varmaları, bu bilinçle hareket etmeleri aydınlık yarınlarımız açısından değerlidir. Cumhuriyet yönetiminde Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.  Yetkilerin bir kişide toplanmasına, neredeyse rejim değişikliğine doğru bir dayatmaya” hayır” diyeceğiz. Yoksulla varsılın arasındaki makasın bu kadar açılmadığı, kadına şiddetin, işsizliğin olmadığı, daha demokratik bir ülke hayalimiz var. İnanıyorum ki bu gençlerde böyle bir irade var. Sizlerde bu desteği devam ettirirseniz bu sürece hep birlikte dur diyeceğiz. “dedi.

Etkinliğin sonunda sergilenen Çanakkale zaferini anlatan tiyatro oyunu  salonda bulunan seyircileri hüzünlendirdi.Gözyaşlarıyla noktalanan oyunun sonunda seyirciler bu güzel etkinlikten dolayı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür ettiler. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet