Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Antakya'nın Güneşi Başkan Savaş'la Parlıyor

Başkan Savaş kısa sürede herkesin beğenisini kazanan Antakya’nın Güneşi adlı dans topluluğunu ziyaret etti.

Antakya'nın Güneşi Başkan Savaş'la ParlıyorWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Anadolu topraklarına ait yöresel halk oyunlarını modern tarzla birleştirerek kısa sürede herkesin beğenisini kazanan The Sun Of The Antioch(Antakya’nın Güneşi) adlı dans topluluğunu ziyaret etti.
Hatay halkının mesleki ve kişisel gelişimine katkı sunması için varlığını sürdüren HBB Meslek Edindirme Kursları(HATMEK) tarafından kurulan dans topluluğu kısa sürede büyüyerek, şehrin parlayan yüzü oldu.
 
Müziğin ritmi ve modern dansın enerjisi ile günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp kendini ifade etmek isteyen her yaştan gönüllü vatandaşın bir araya geldiği ‘Antakya’nın Güneşi’nin çalışmasını izleyen Başkan Savaş’a eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da eşlik etti.
19 Mart Pazar günü gerçekleşen dans çalışmasını büyük dikkat ve keyifle takip eden Başkan Savaş, çalışmanın sonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 

BAŞKAN SAVAŞ: SANATA, SPORA, KÜLTÜRE BE BİLİME KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Antakya’nın Güneşi dans topluluğu dansçılarının sunduğu gösteriden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, “Dans topluluğumuz, Anadolu’nun her yöresinden sunduğu gösterileri buradan başlayarak herkese tanıtacak. Biz belediyeciliği hiçbir zaman sadece altyapı ve üstyapı çalışması olarak görmedik. Sanata, kültüre, spora ve bilime her fırsatta katkı sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. İnşallah bu güzel çalışmanın meyvesini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da tüm halkımıza sunacağız. Arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Antakya Medeniyetler Korosu’nun tüm dünyaya barış mesajı verdiği gibi Antakya’nın Güneşi dans topluluğunun da aynı mesajı vermek için yola çıktığını belirten Başkan Savaş, Hatay’ın savaş alanı gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı yineledi. 
Günün sonunda modern dans topluluğu dansçılarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen Başkan Savaş, bu güzel anı ölümsüz kıldı.
 
 
Antakya'nın Güneşi Başkan Savaş'la Parlıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş