Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da 102 Yıllık Destana Coşkulu Kutlama

8 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü’nü kutlamak ve şehitlerin aziz hatırasını anmak amacıyla Arsuz’da anma töreni düzenlendi.

Arsuz’da 102 Yıllık Destana Coşkulu Kutlama

Arsuz   A+a-

 İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı, eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü’nü kutlamak ve şehitlerin aziz hatırasını anmak amacıyla Arsuz’da düzenlenen törenler Gözcüler Hizmet Binası’nda Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başladı.
Törenlere, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz protokolü ve askeri erkanın yanısıra, çok sayıda gazi ile vatandaş katıldı.
Ata’ya çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve günün anlam - önemini belirten konuşmanın ardından protokol üyeleri Bilfen Koleji’nde düzenlenen anma törenine katıldı. Çanakkale Zaferi’nin 102.yılı dolayısıyla milletin geleceği adına canlarını feda eden aziz şehitleri anmak için düzenlenen törende, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı’nı anlatan şiirler ve oratoryo gösterisi törene katılanlara oldukça duygu yüklü anlar yaşattı. Yapılan konuşmaların ardından, Çanakkale Savaşı’nı anlatan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, protokol üyeleri öğrencileri tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Ahmet Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Şehit Bedi Acar’ın emaneti olan ailesini ziyaret etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş