Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da Hizmet ve Hedef Büyük!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha “Semir Yazıcı ile Panorama” adlı söyleşi programının canlı yayın konuğu oldu.

Arsuz’da Hizmet ve Hedef Büyük!

Medya   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu, teknik yapımcılığını Mega Haber Müdürü Mustafa Mert’in gerçekleştirdiği, “Semir Yazıcı ile Panorama” adlı söyleşi programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Culha Arsuz’a dair konularda önemli açıklamalarda bulundu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Büyükşehir yasasından kaynaklı hizmet ve yetki karmaşası gibi uygulamalarda bazı sorunların varlığından söz eden Başkan Culha; Çevre belediyeler, kurumlar ve Büyükşehir Belediyesi ile olumlu ilişkiler destekler ve hizmet paylaşımına rağmen büyükşehir yasasından kaynaklanan yetki karmaşası ve bütçe yetersizliği nedeniyle küçültülen belediyelerin hizmette zorlandığını belirtti. Arsuz ilçesinin 80 bin olan nüfusunun yaz mevsiminde 300 bini aştığını ifade eden Nazım Culha; “80 bin nüfusa göre ilçemize öngörülen bütçe ve personelimiz ile belediye olarak aylarca 300 bin nüfusa hizmet götürüyoruz” dedi.
  
Bakanlar Kurulu kararıyla Arsuz ilçesinde 45 bin dönüm araziye tekabül eden alanın tarımsal sit alanına dönüştürüldüğünü hatırlatan Başkan Culha konuşmasını şöyle sürdürdü; “Genç Arsuz İlçesinin altyapısını en sağlıklı biçimde oluşturmaya çalışıyoruz. Uzun vadede kentin ihtiyaçlarına cevap verecek temelleri atıyoruz. Geçmişte imar planı olup da imarlaşan alanlar da Tarımsal Sit Alanı kapsamına alınmış. Bizlerin fikri alınmadan, bizlere haber bile verilmeden alınmış bu karar ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Makul oranlar ölçüsünde, özellikle imarlı alanların bu kapsamdan çıkarılması, ana yol aksı üzerinde uygun mesafelerde bazı alanların imara açılması gerek. Bakanlar Kurulu kararıyla tarımsal ova kapsamına alınan bir bölgenin dönüşümü ancak yine bir bakanlar kurulu kararıyla mümkün olabileceğinden zor da olsa bu durumun revize edilmesini umuyoruz. Tarım alanlarının korunmasından yanayız ama bu abartılı ve dayatma Bakanlar Kurulu kararı ile Arsuz’un Turizm hedefleri, kentleşme ve yerleşim düzeni sekteye uğrayacak. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu konuda yetkililerden anlayış bekliyoruz. Arsuz’un büyük hedeflerini küçültmeye izin vermeyeceğiz”
 
Arsuz ilçesinde yapılması öngörülen Devlet Hastanesi ile ilgili görüşlerini belirten Başkan Nazım Culha; “Şu anda yapımı öngörülen yerin ters bölgede olması ve bir süredir zaman kaybına yol açan bürokrasi nedeniyle Hastanenin yapımı konusunda ilerleme kaydedilmiş değil. Yerel yöneticiler olarak bizim bu konudaki uyarı ve önerilerimiz ne yazık ki klasik bir anlayışla göz ardı edildi. Oysa yerleşim birimlerine mesafesi ve ulaşımı yönüyle en uygun ve en sorunsuz yeri bizler de önerdik. Üstelik Halen Kamu Hastaneleri birliğine ait olan bu yerde bu kadar zaman kaybı olmayacak ve Hastanemiz ilçemize en uygun hizmet verebilecek noktada konuşlanacaktı. Gelişmeleri beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor.”dedi.
 
Yaz sezonuyla birlikte Arsuz’da yoğunluk başlayacak. Elimizden geldiğince hizmetleri aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz. Diyen başkan Culha; “Sınır komşumuzda devam eden yangın nedeniyle Turizm yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaya çekiniyorlar. Ama herkes şunu bilmeli ki Allaha şükür bölgemizde asla güvenlik sorunumuz yok. Arsuz ilçemizin, hatta Hatay ilimizin İstanbul, Antalya, Paris, Londra gibi dünya kentlerinden bile çok daha güvenli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yerli, yabancı turistleri ve yatırımcıları doğu Akdeniz’in incisi, doğal cennet köşesi Arsuz’a davet ediyorum.” dedi.
 
Bu yıl 30 Mart itibariyle Genç Arsuz ilçesi olarak Arsuz ilçe belediyesinin 3. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir dizi etkinlikler ve kutlamalar gerçekleştireceklerini belirten başkan Nazım Culha, 30 Mart ile 14 Nisan tarihleri arasında Arsuz ilçesinde geleneksel bahar şenlikleri düzenleyeceklerini ve tüm halkımızın bu şenliklere, kutlamalara katılmalarını beklediklerini söyledi.
 
Başkan Nazım Culha Yaklaşık 2 saat süren söyleşi sırasında 18 Mart şehitleri anma günü ve Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümü münasebetiyle şehitleri anma mesajını da dile getirdi. “Ulusumuzu yeniden ayağa kaldıran, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, sevgi, şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz.”  
 
Mega Medya Grubu Stüdyosunda gerçekleşen program Radyo Mega FM bandı 97.7 frekansı üzerinden ve aynı anda www.megaradyoiskenderun.com ile www.megatviskenderun.com internet adresleri üzerinden canlı olarak yayınlandı. Dinleyiciler tarafından yoğun ilgi gören, Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu Programın teknik yayın masasını Mustafa Mert başarıyla yönetti.
  
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar