Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Çanakkale Zaferi Tarihin Akışını Değiştirmiştir.”

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet KILIÇLAR yaptığı açıklamada,

“Çanakkale Zaferi Tarihin Akışını Değiştirmiştir.”

Gündem   A+a-

 
Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet KILIÇLAR yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin Türklerin emperyalist güçlere karşı verilmiş tarihin akışını değiştiren bir zafer olduğunu vurguladı.

            "Bugün Türk tarihinin en şanlı günlerinden biridir. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını coşkuyla kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, emperyalist güçlere karşı verilen mücadeleyle dünyanın kaderinin değişmesini sağlayan Türklerin de kötü kaderinde bir dönüm noktası olmuştur.

            Cepheden cepheye koşan yorgun fakat vatan sevgisi canından üstün olan Türk Askeri’nin karşısında donanımlı gemileri ve son model silahlarıyla dünyanın çeşitli sömürgelerinden toplanmış askeri birliklere sahip emperyalist güçler vardı. Fakat Çanakkale geçilmezdi. Türkler vatanlarını savunmakta kararlıydılar ve başlarında bir yıldız gibi parlayan Mustafa Kemal vardı. Mustafa Kemal Conkbayırı’nda cephanesi biten askerlere “süngü tak” emrini verdikten sonra “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” diyerek tarihin kaderini değiştirmişti.

            Çanakkale Zaferi, Türkleri Anadolu’dan atmak isteyen emperyalist güçlere karşı bir destan yazılarak alınan ilk zafer olurken, bu zaferle yeni bir Türk bağımsızlık savaşının da temelleri atılmış oldu.

            Bize bu zaferi kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve 250 bin şehidimizi bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar