Skip Navigation Links

Emniyette ziyaretçi akını

Türk Emniyet teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü ve Polis haftası çeşitli etkinliklerle İskenderun'da da kutlandı. Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, güvenli

Gündem   A+a-

Türk Emniyet teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü ve Polis haftası çeşitli etkinliklerle İskenderun'da da kutlandı. Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, güvenliğin yeme-içme kadar insan için önemli olduğunu söyledi.
10 Nisan günü Atatürk Anıt alanında düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Garnizon ve 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Siyasi Parti ve Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ile polis memurları katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törende Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Türk Polis Teşkilatının büyük aşama kaydettiğini vurgulayan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, “İnsan hayatında yeme-içme kadar öneme haiz olan 'Güvenlik' olgusu yaradılış kadar eskidir. Kısacası iç ve dış güvenlikten sorumlu olan güvenlik kuvvetlerimiz, yani silahlı Kuvvetlerimiz ve polis teşkilatımız devletimizin demokratik otoritesinin meşru gücünü temsil etmektedir. Demokrasinin yaşaması değer özgürlüklerin yanında, ancak toplumda huzur ve güvenin sağlanmasıyla mümkündür” dedi.
İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, bir buçuk asrı aşan bu zaman içerisinde polis teşkilatının geçen gün kendini yenileyerek, teknolojik imkanlarını geliştirerek başarıyla hizmet verdiğini belirterek “Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 164. yıl dönümünü kutlamaktayız. Devlet organlarının içindeki en önemli kuruluşlardan birisi de emniyet teşkilatlarımızdır. Vatandaşların emniyet, huzur ve güvenliğini sağlamak görevi de bu kuruma verilmiştir. Emniyet teşkilatı, görevini 7 gün 24 saat boyunca sürdürmektedir” diye konuştu.
Güvenliğin bulunmadığı yerde çağın yükselen değerlerinden söz etmenin mümkün olamayacağına vurgu yapan Kaymakam Horozoğlu şöyle devam etti: “Güvenlik yoksa demokrasi yok demektir. Güvenlik yoksa özgürlük de yok demektir. Çünkü kendini güvende hissetmeyen bir insanın kağıt üzerinde yazılı özgürlükleri kullanması fiilen mümkün olamaz. Polisimizin sağladığı güvenlik ortamı, bir manada demokrasimizin gelişmesi, hak ve özgürlükler alanının da genişlemesini beraberinde getirmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.”
Tören sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılan çeşitli araçlardan oluşan konvoy kent turu attı. Kent turunda Motosikletli Yunus ekipleri de yaptıkları gösteriyle halktan büyük ilgi gördü. İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel makamında Kaymakam,
Belediye Başkanı ve protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti. Ziyaretçi akınına uğrayan İlçe Emniyet müdürlüğünde konuklara kuru pasta ve içecek ikram edildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet