Skip Navigation Links

İskenderun İtfaiyesi güçleniyor..

İskenderun Belediyesi İtfaiyesine aralarında tam donanımlı bir itfaiye aracı, jeneratörlerin de bulunduğu araç ve gereçler tanıtıldı.

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediyesi İtfaiyesine aralarında tam donanımlı bir itfaiye aracı, jeneratörlerin de bulunduğu araç ve gereçler tanıtıldı.
İtfaiyeye alınan araç gereçlerin tanıtımını yapan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, itfaiyenin gerek ekipman gerek personelle tam donanımlı hale geldiğini, her an olası bir yangına hazır olduğunu kaydetti.

Vatandaşların yangın konusunda çok dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Başkan Civelek, “Yangın olmasını kimse arzu etmez. Her zaman tedbirli ve dikkatli olmak gerek. Yangın çıktığı zamanda en kısa sürede müdahale edecek ekipman ve personelimiz var. Olası bir yangına karşı her zaman hazırız. İlerleyen teknolojiye karşın biz de yeni araç ve gereçler aldık. Ekipmanımızı sürekli geliştiriyor, personelimizin bilgilerini de eğitimlerle güncelleştiriyoruz. İtfaiyemize yeni kazandırdığımız araç, son derece elektronik, kuru toz, köpük, su sıkabiliyor, ışıklandırması mevcut. Aldığımız araç ve diğer ekipmanların maliyeti 600 bin TL” diye konuştu.
İtfaiye personelinin çoğunun sigarayı bırakarak daha sağlıklı hale geldiklerini ifade eden Başkan Civelek, “Şu anda itfaiyemizde 38 personelimiz var. Personelimizin çoğu sigarayı bırakmaya başladı ve spor yapıyor. Yani 38 olan sayı otomatikman 60’a çıkmış oldu. sigarayı önce ben bıraktım, daha enerjik olduğumu onlara söyledim, arkadaşlarda beni örnek alıp sigarayı bırakmaya başladılar” dedi.
İtfaiyeyi daha modern hale getirmek adına yeni bir yere taşıyacaklarını da aktaran Başkan Civelek, “Sanayi postanesi yanında 17 dönümlük bir yer aldık. Yeni bir itfaiye binası yapacağız. Orada su kuyuları da çok müsait bir yer” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet