Skip Navigation Links

Anayasa Tam Mutabakat ile Olmalı

CHP İlçe Teşkilatı, çalışmalarını sürdürüyor.

Anayasa Tam Mutabakat ile Olmalı

Gündem   A+a-

 CHP ‘Hayır Kampanyası’ çerçevesinde STK’ları ziyaret etmeyi sürdürüyor. CHP Parti Meclisi üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve bazı yöneticilerin dünkü durağı İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın ve Yönetim Kurulu oldu.
 
16 Nisan da yapılacak olan halk oylamasının Türkiye’de bir rejim değişikliğine neden olacağının altını çizen Hatay Milletvekili Dudu, ‘’Bu gerçeği artık kendileri de itiraf etmeye başladılar. Rejim değişiklikleri milletin mutabakatı ile olur.” Dedi.
 
Türkiye de şu anda fiili bir başkanlık sisteminin uygulandığına dikkati çeken Dudu, şunları söyledi:
 
“İktidarları boyunca ne istediler de yapmadılar. Adı konmamış başkanlığı Anayasal ve meşru zemine oturtmaya çalışıyorlar. Bunlar daha önce ‘Fetö, PKK bizi kandırdı’ diyorlardı. Acaba şimdi kim kandırıyor? Bu benim tespitimdir. Yaklaşık 100 yıl önce kurulan Cumhuriyet halkın yüzde yüz mutabakatı ve kabulü ile hayata geçmiştir. Peki önümüzdeki bu halk oylaması yüzde 51 oranında Evet ile sonuçlanırsa bir mutabakattan söz etmek mümkün olabilir mi? Adil olur mu? Olayın ciddiyetini toplumun her kesimine anlatacağız ve inanıyorum ki büyük oranda Hayır oyu ile bu anayasal düzenleme vatandaşımızdan red oyu alacaktır. “
CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
 
“Vatandaşlarımızdan bir tek şeyi rica ediyorum. Lütfen sorgulayın. Getirilmek istenen anayasa değişikliği halka, esnafa, işverene, emekliye, işverene bir getirisi var mı? Bugünkü ortamda toplumu kamplaştırıp ayrıştırıyorlar. Bugün bizler Cumhuriyet ile birlikte siyasi düşüncesi ne olursa olsun kardeşlik duyguları içinde yaşamayı öğrendik. En büyük arzumuz parlamenter sistemin gelecek nesillere bırakılmasıdır.”
CHP heyetini ağırlayan İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da yaptığı değerlendirmede, Referandumun içeriğini henüz kavrayamayan vatandaşlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
“ Sağduyu sahibi insanlar ülkenin geleceği için doğruyu yapacaktır. Şahsi düşüncem, Türkiye bir ateş çemberi içindeyken bu konunun gündeme gelmemesi gerekirdi. “
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet