Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İstiklal Marşı Etkinliğinde Öğrenciler ile Birlikte Esnafta Rol Aldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ 96. Yılı etkinliği düzenlendi.

İstiklal Marşı Etkinliğinde Öğrenciler ile Birlikte Esnafta Rol AldıWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinlik İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte İstiklal Marşı’nın her bir kıtasını minik bir öğrencisinden, kebapçısı, kırtasiyecisi, dolmuşçusu gibi çeşitli mesleklerin yanı sıra öğretmeni, öğrencisi ve okul müdürü sırasıyla sahneye çıkarak okudular ve salondan büyük alkış aldılar.
 
‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü M. Faruk Cevher, “Kurtuluş savaşından bize iki büyük emanet kalmıştır. Biri al bayrağımız, diğeri de İstiklal Marşı’mızdır. Atalarımızdan kalan bu iki değeri gözümüz gibi korumalıyız. Çünkü bunlar bu milletin, bu toprakların adeta genleri ve DNA’sı gibidir” dedi.
Etkinlikte İskenderun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşamış olduğu duygularını oratoryosunu sahnelerken, öğrencilerin ney sunumu ve söyledikleri türküler de salondakilerden büyük alkış aldı. 
Programın sonunda ise İstiklal Marşı’nın her bir kıtası minik bir öğrenciyle okunmaya başlarken, sırasıyla, engelli bir vatandaş, kebapçısı, dolmuşçusu, kırtasiyecisi gibi çeşitli mesleklerin yanı sıra öğrencisi, öğretmeni ve okul müdürü ile coşkulu bir şekilde okumaları salonda izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.
 
Etkinlikte okullar arası yapılan yarışmalarda dereceye girenler de ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini ise İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun 39’ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ve İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit takdim etti.
 
 
 
 
 
 
İstiklal Marşı Etkinliğinde Öğrenciler ile Birlikte Esnafta Rol Aldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar