Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tosyalı Holding tarafından kimsesiz çocuklar için yaptırılacak olan Sevgi E

Tosyalı Holding tarafından kimsesiz çocuklar için yaptırılacak olan Sevgi Evleri'nin mimari projesini belirlemek amacıyla düzenlenen yarışma sonuçland

Kültür Sanat   A+a-

Tosyalı Holding tarafından kimsesiz çocuklar için yaptırılacak olan Sevgi Evleri’nin mimari projesini belirlemek amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı. İskenderun’un tanınmış ve başarılı mimarlarının sunduğu projelerde dereceye girenlere önümüzdeki günlerde ödüllerin verileceği belirtildi. Büyük ilginin olduğu yarışmada Mimar Yusuf Akar, Hakan Arıcan ve Gül Melek Akar’ın hazırladığı proje birinciliğe layık görüldü.
Tosyalı Holding’in İskenderun’da kimsesiz çocuklar için kuracağı Sevgi Evleri’nin projesi için sadece İskenderun’lu mimarlar tarafından hazırlanan proje yarışması sonuçlandı.

Bu projeyi İskenderun’a kazandıracak olan Hayırsever İş adamı Fuat Tosyalı’ya teşekkür eden Mimar Necati Sert, bu yarışmaya kentteki mimarların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Sert, her projeyi en ince ayrıntılarına kadar incelediklerini ve bunun sonunda Mimar Yusuf Akar, Hakan Arıcan ve Gül Melek Akar’ın projelerinin birinci, Mamar Ertuğrul Aksoy’un ikinci, Koray Tanın’ın projesinin ise, üçüncülüğü elde ettiğini açıkladı.
Jüri üyeliğini H.Nejat Erdoğuş (Mimar) Aykut Sevinç (Mimar) Nejat Sert (Mimar), Mehmet Ali Dokuzoğlu’nun (İnşaat Mühendisi) üstlendiği yarışmada birinci olan proje, kimsesiz çocukların barınacağı sevgi evlerini şekillendirecek.  İskenderun Bitişik mevkiinde 86.692.07 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde hayırsever Tosyalı Holding tarafından yapılacak olan 100 çocuk kapasiteli 3 adet 0-6 yaş sevgi evleri, 7 adet 7-12 yaş sevgi evleri, bir adet idari binanın da bulunduğu çevre düzenlemeli mimari projede, çocuk oyun alanı, salıncak, kayak,  mini futbol ve basketbol sahası da yer alacak. Mimar Necati Sert, Tosyalı Sevgi Evleri’ni İskenderun’a kazandıran Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın kentte birçok projeyi hayata geçirdiğini, bu bağlamda Tosyalı’nın İskenderun için bir gurur olduğunu söyledi. Sert ayrıca, yarışma sonuçlarının önümüzdeki günlerde tören ile sahiplerine verileceği ve basına duyurulacağını açıkladı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş