Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Culha Çifti, Kadının Olduğu Her Yerdeydi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tarlada çalışan

Culha Çifti, Kadının Olduğu Her Yerdeydi

Gündem   A+a-

 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tarlada çalışan, sokakta yürüyen, işyerinde çalışan kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.
 
 
Culha Çifti, Kadının Olduğu Her Yerdeydi
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha öncülüğünde üç ayrı alanda  düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde Arsuzlu Kadınlar, Cumhuriyeti sonuna kadar yaşatma kararlılığında olduklarını vurguladı. Özgürlük ve demokrasi için, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine verilmiş haklar için, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için ve geleceği karartmamak için referandumda 'HAYIR' demekten korkmadıklarını ve susmayacaklarını haykıran kadınlar, 'Kainatın şah damarıyız' diyerek kadının önemini de net bir şekilde ortaya koydu.
Arsuz Belediyesi Hizmet Binası, Konacık Mahalle Meydanı ve Karaağaç Hizmet Binası olmak üzere üç ayrı noktada gerçekleştirilen etkinliklere Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediyedeki kadın çalışan personel ve Arsuzlu kadınlar katıldı.
 
 
"Kadın, mücadelesiyle hep var olacak"
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Arsuz İlçe Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek, Ankara’da yapılacak olan 8 Mart etkinliğine katılmak üzere yola çıkan ve otobüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Türk Metal Sendikası kadın üyelerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında, 8 Mart'ın kadınların haklarının kazanılması, iyileştirilmesi ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesi olduğunu söyledi.
Cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek adına, savaşsız, barış dolu yaşanabilir bir dünya yaratmak adına, eşitlik, özgürlük ve demokrasi adına, emeğin değerinin katlanması talebiyle kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Berkyürek, kadınların sadece bir gün çiçek verilip sevindirilen kadın değil, mücadeleci kadın olmak zorunda olduklarına dikkat çekti.
 
 
"Sadece bir gün değil, her gün kadınların günüdür"
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, eşitlik, adalet, emek, özgürlük  ve insanca yaşama dair verdikleri mücadeleyle ölümsüzleşen tüm emekçi kadınları rahmet ve minnetle anarak, "Cumhuriyetin kuruluşundan sonra kadınlarımız yaşamımızdaki paydaşlarımız olmuştur. Mücadele ve alin teri ile emeğin ve sosyal hayatın vazgeçilemez paydası haline gelen kadınlarımız hayatın her alanında varlar. Onlarla omuz omuza bir yaşam sürdürmüşüz. Kadınların arkasında değil, her zaman onlarla yanyanayız. Aslında, 8 Mart sembolik bir gündür. Sadece bir gün değil, her gün kadınların günüdür. Kadınların her alanda eşitliği ve temsiliyeti almaları haklarıdır. Bu bağlamda sözün asıl kadınlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün Kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.
 
 
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Nazım Culha tüm kadınlar adına eşi Selda Culha'ya, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek'e çiçek takdim ettikten sonra, etkinliklere katılan tüm kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.
 
 
 
 
 
Culha çifti, tarladaki kadınları unutmadı
 
Üçgüllük Mahallesi'ndeki bir tarlada maydanoz koparan kadınları da ziyaret ederek hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan, hem de üreten kadınlara kırmızı karanfil takdim eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, " İşte Arsuz'un bereketi burada. Bizler turizm ve tarım kenti olduğumuzu hep söyledik. Yeşil sebzenin tavan yaptığı Üçgüllük Mahallemizdeyiz. Burada maydanoz üretimi had safhada. Uçsuz bucaksız ve oldukça verimli tarlalarımız var. Hem erkekler, hem kadınlarımız birlikte üretiyor, birlikte çalışıyorlar. Çiftçi kardeşlerimizle birlikteyiz. Bu meşakkatli, zor bir yol.  İnsanların sağlıklı ve organik sebzeyi yetiştirmeleri için uğraşıyorlar ve ürettiklerini Türkiye'nin bir çok yerine dağıtıyorlar. Arsuz, bildiğiniz gibi Türkiye'nin ihtiyacı olan bütün maydanozu karşılıyor. Maydanoz tarlamızın yanında bir muz serası var. Aynı zamanda Üçgüllük Mahallemizde seracılık faaliyetleri var.  Buradaki tarlalarımız muz üretimine de uygun. Anamur muzuyla rekabet ediyoruz. İnşallah,  Türkiye genelinde de sesimizi duyuracağız" şeklinde konuştu.
Tarladaki kadınlara,  "Her gün emek sarf ediyorsunuz. Bir gün değil, yılın 365 günü sizin olsun" diyerek karanfil uzatan Başkan Nazım Culha, kadınların yanısıra maydanoz koparan erkeklere de karanfil vermeyi ihmal etmedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar