Skip Navigation Links

Hatay Geleceğini Planlıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), il genelinde hayata geçirdiği 2015 yılı yatırım programında bulunan 'Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı

Hatay Geleceğini Planlıyor

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), il genelinde hayata geçirdiği 2015 yılı yatırım programında bulunan "Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi" çalışmaları kapsamında Hatay halkıyla buluşturma çalışmalarını tamamladı.

Hatay’ın 15 ilçesinde vatandaşlarla buluşarak gelecek 25 yılın şehircilik planlamalarını masaya yatıran HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına bağlı uzmanlarının son durağı merkez ilçeler Antakya ve Defne oldu.
İlk olarak Antakya ilçesi HATMEK Salonu'nda vatandaşlarla buluşan HBB uzmanları, ilin sac ayağı olarak bilinen merkez ilçelerin gelişimi konusunda geniş çalışmaların gerektiği bildirildi. Aynı zamanda sanayi, tarım, hayvancılık, hizmet sektörü gibi çeşitliliğin olduğu ifade edilerek Hatay’ın önemli ilçelerinden biri olan Antakya’nın bölge açısından büyük önem taşıdığını belirtildi.

Gerçekleşen toplantıda konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal; “Hatay Büyükşehir belediyesi olarak, bütün şehir misyonuyla Hatay’ın dokunulmadık ve planlanmadık hiçbir noktası bırakmama kararı aldık. Büyük ölçekli planlar ile birlikte mikro bölgeleme ve ulaşım master planlarının bir arada yürütülmesini sağlayarak, Hataylıların huzurlu ve refah içinde yaşayacak bir kent yaratma ülküsüyle çalışıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

KATILIMCI PLANLAMA ANLAYIŞIYLA AYDINLIK ADIMLAR ATILIYOR

Katılımcı planlama anlayışıyla, Defne Belediyesi Subaşı Ek Hizmet Binası toplantı salonunda günün ikinci toplantısını gerçekleştiren HBB uzmanları, yeni ilçe olan Defne’nin geleceğine dair atılacak adımlarla aydınlatılacağını belirtti.
İldeki ana karayolların üzerinde bulunan ve Hatay’ın il merkezinin bir parçası olan Defne ilçesinde erişilebilirliğin yüksek olduğunu ifade eden uzmanlar; ilçenin önemli bir kaynağı olan ipekli dokuma, tarihi yerleşim yeri olan ve günü birlik turizm potansiyelinin yüksek olduğu Harbiye Şelaleleri çevre, insan ve doğa bağlamında önem arz ettiğini vurguladı.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yeni bir ilçe olan Defne’nin alt yapı başta olmak üzere birçok ihtiyacının var olduğunu ve imar çalışmaları kapsamında ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların, STK’ların iyileştirmeye yönelik yapılan çalışmalarda bütün olarak görev alabileceğinin garantisini verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet