Skip Navigation Links

5 su kuyusu yanarak devre dışı kaldı

İskenderun'da etkili olan fırtına ve yağış neticesi, şehir elektrik şebekesindeki ani voltaj düşüklüğü, sık sık kesilen ve geri gelen elektrikler ned

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun’da etkili olan fırtına ve yağış neticesi, şehir elektrik şebekesindeki ani voltaj düşüklüğü, sık sık kesilen ve geri gelen elektrikler nedeniyle belediyenin beş ana kuyu su pompası yanarak devre dışı kaldı.
İskenderun Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler su pompalarındaki hasar sonrası derhal iki su pompasının tamir ve onarımını gerçekleştirip, montaj çalışmasına başlarken, geri kalan üç pompanın da devreye girmesi için yoğun bir biçimde çalıştıkları kaydedildi.

Söküm, onarım ve montaj çalışmalarını yerinde inceleyen Su İşleri Müdürü Garip Sönmez “Çarşambayı, Perşembe gününe bağlayan gece şehrimizde yaşanan fırtına ve yağış neticesinde, elektrik hatlarında yaşanan arızlar pompalarımızı kullanılmaz hale getirmiştir. Ekiplerimiz sabaha kadar su pompalarını çalıştırmak için çaba harcadıysa da, elektrik yokluğundan dolayı bu çapalarımızdan bir sonuç alamadık. Ani düşen voltaj sonucunda sanayi kuyularımızdan iki tanesi, Akçay’da ise üç kuyumuz yandı. Bunların onarımı için süratle çalışıyoruz. Geçici olan su sıkıntısını ilçe genelie hissettirmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan pompaların onarımları gerçekleşene kadar, özellikle Akçay ,Orhan Tepe, Modernevler, Yunusemre, Sakarya mahallerinde su sıkıntısı olabileceği, pompaların tamamen devreye girmesi halinde ise su sıkıntısının tamamen ortadan kalkacağı öğrenildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet