Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samandağ’da Trafik Güvenliği Çalışması

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı,Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü

Samandağ’da Trafik Güvenliği Çalışması

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi  Ulaştırma Daire Başkanlığı,Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ,Samandağ Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle trafik güvenlik çalışması gerçekleştirildi. Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek,Başpolis memuru Hacı Karslı ,polis,zabıta memurları uygulamaya katıldılar. Simulasyon gösterisi ve bilgilendirme amaçlı sunuma vatandaşlar ilgi gösterdi.
 
SAMANDAĞ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI
 
Ülkemizde ciddi anlamda bir trafik terörü bulunmaktadır. Çünkü her yıl ülkemizde 150.000 in üzerinde yaralanmak ve ölümlü trafik kazası meydana geliyor. Bu kazalar sonucunda 4.000 i kaza yerinde olmak üzere 10.000 in üzerinde insanımız hayatını kaybediyor. Yine bu kazalar sonucu 250.000 in üzerinde vatandaşımız yaralanıyor , ve 22 milyon civarında maddi kaybımız oluyor.
 
Trafik kazalarında bu kadar çok kayıp vermemizden dolayı, Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu tarafından karara varılan ve 31 Temmuz 2012 tarihinde yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile duyurulan “ karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Avrupa Birliği ülkelerin trafik kazalarındaki istatistikleri de baz alınarak yapılan çalışma sonucunda, 2020 yılma kadar ülkemizde meydana gelen trafik kazalarındaki kaybı %50 oranında azaltmak amacıyla yoğun şekilde alkol, hız, emniyet kemeri ve kask kullanımı konularında denetimler hayata geçirildi.
 
Yine bu genelge kapsamında toplam 4 yıl olmak üzere Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine trafik kurallarını öğretmek ve öğrendiklerini günlük hayatlarında uygulamak ve bir anlamda da biz görevlilere yardımcı olmak amacıyla ‘TRAFİK DEDEKTİFLERİ” adı altında bir proje hayata geçirilmiştir. Devamında, trafik konularında tüm toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkmdalık yaratmak için, kamu personeli, sivil toplum örgütleri, toplu taşıma yapan araç sürücüleri ile yük taşıyan araç sürücülerine trafik bilgilerini yenilemek için trafik seminerleri verilmektedir.
 
İşte tüm bu nedenlerden dolayı trafikteki kayıplarımızı azaltmak ve emniyet kemerinin kullanımı sonucunda trafik kazalarında ki kayıpları % 45 oranında azalacağını uygulamalı olarak göstermek amacıyla burada bulunuyoruz. Trafik kazalarını en aza indirmemiz gerekiyor. Can ve mal kayıplarımızı minimuma çekmemiz gerekiyor..
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş