Skip Navigation Links

Dörtyol Anaokulu Kendi Kendini Yeniliyor

ÇAVUŞ; “OĞLUMLA BERABER BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Dörtyol Anaokulu Kendi Kendini Yeniliyor

Gündem   A+a-


ÇAVUŞ; “OĞLUMLA BERABER BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
 
Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde 1968 yılında yapılan ve Atatürk İlkokulu olarak uzun yıllar hizmet verdikten sonra Halk Eğitim Merkezi ve Aksam Sanat Okuluna devredilen, son olarak da Bağımsız Anaokulu olarak bölge halkına hizmet veren Dörtyol Anaokulunu ziyaret ettik.
 
Okul binası 49 yaşında ama yapılan boya ve tadilatlar nedeniyle o kadar da eski görünmüyor. Bağansız Anaokulunda 1 idareci, 4 öğretmen ve 4 yardımcı hizmet elemanı görev yapmakta.
 
Ana Okulunun idareciliğini yapan Tuğba Yavuz 80 öğrencisi olan kurumun ikili öğretim yaptığını, geçtiğimiz yıl içerisinde hayırseverlerin katkılarıyla okulda bir dizi revizyon ve yenileme çalışmasının elbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.
            Kurumun genel anlamda bir ihtiyacı görünmüyor. Sadece ısıtma ile ilgili olarak bölgeye doğalgaz gelmiş olmasına rağmen kurumda kalorifer sistemi henüz döşenmiş değil ama önümüzdeki aylarda bu sorunun da aşılacaktır.
            Kurumun bir diğer özelliği ise içerisinde 80 minik öğrencinin yanı sıra 20 de yetişkin öğrencisinin bulunması. Dörtyol Halk Eğitim Merkezine bağlı olarak kurumun bir sınıfında Ev Tekstili, Ev Mefruşatı, Ev Aksesuarları ile deri ürünlerin imalatı konusunda eğitim yapılmakta.
Kurs öğretmeni Halime Boz’un nezaretinde gerçekleşen eğitimlerde bayanlar özellikle deri işlemeciliği konusunda bir hayli yol kat etmiş durumdalar. Özellikle çanta imalatında oldukça başarılı olmuşlar. Bunun yanı sıra kemer, cüzdan, deri aksesuarlar, mont, kaban ve deri ceket imalatının tüm tekniklerini öğrenmiş durumdalar.
            Kursiyer Mine Çavuş bizlere kurstan oldukça memnun olduğunu öğlen 12;00’de kuruma 4 yaşındaki oğlu Osman Çavuş ile birlikte geldiğini ifade ederek; “Sabah ev işlerimi tamamladıktan sonra oğlumla beraber öğlen kursa geliyorum. Oğlum burada 4 yaş gurubu sınıfında eğitim alırken bizde kurs öğretmenimizden ev ekonomimize katkı sunabileceğimiz imalat tekniklerini öğreniyoruz. Hem Anaokulu Müdürümüz Tuğba Yavuz’a, hem de kurs öğretmenimiz Halime Boz’a teşekkür ediyorum.” Dedi.  
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet