Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'

'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'

Gündem   A+a-

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, bakanlık olarak çalışmalarımızı ve teşviklerimizi işverenlerle ve Hatay halkıyla paylaşacağız". dedi.
 
Yıldırımhan, Hatay'da Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğündeki yapılan basın toplantısında, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yöneticileri bugün Van, Adana, Samsun, Kocaeli, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir ve Hatay olmak üzere 9 ili ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler neticesinde 81 ili ziyaret gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.
 
Çalışma hayatında milli seferberlik ilan edilmesinin temel amacının istihdama yönelik olduğunu aktaran Yıldırımhan, "Türkiye işsizlikle mücadelede çok ciddi kararlılığı orta koymaktadır. Bu kararlılığın bir göstergesi olarak, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımızın Konya'dan başlattığı istihdam hayatındaki milli seferberlik çerçevesinde bizler de Anadolu'nun her şehrini ziyaret ediyor, paydaşlarla bir araya geliyor, İŞKUR ve sosyal güvenlik kurumumuzun teşviklerini anlatıyoruz." dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 81 ile gittiklerini belirten Yıldırımhan, "İllerde ticaret ve sanayi odaları, iş adamları, esnaf sanatkar odaları, sanayiciler ve aktif iş gücü programlarından yararlanan iş yerleri ve çalışanları hide kapsamında kendi iş yerini kuran engelli vatandaşlar, işçiler, kadın çalışanlar, işsizler, engelli çalışanlar, üniversite öğrencilerine bu vesileyle ulaşıyoruz ve ev ziyaretleri yapıyoruz. Bu ev ziyaretlerinde hem işkurdan, hemde sosyal güvenlik kurumundan faydalanan vatandaşlarımızı hiç haber vermeksizin çat kapı ziyaret ederek hal ve hatırlarını soruyor, aldıkları hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sorduklarını."kaydetti.
 
Hatay ciddi potansiyeli olan bir ildir diyen Yıldırımhan, "Bölgesel sorunlardan dolayı dezavantajları da söz konusudur ama Hataylı işverenlerimiz ve iş adamlarımız eğer bu fedakarlık çalışmasına ciddi manada katkı sunarlarsa Hatay'daki sorunları minimuma indirmek söz konusu olabilir. Hatay tarım ve sanayi şehri olmasından dolayı çok büyük önem arz etmektedir. Hatay halkına en güzel hizmetin verilmesi gayreti içinde olduklarını." sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar