Skip Navigation Links

CHP İskenderun’dan ‘Hayır’ Dedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İskenderun’un Sarıseki Mahallesinde partisinin 'Hatay, hayır diyor' programına katıldı.

CHP İskenderun’dan ‘Hayır’ Dedi!

Gündem   A+a-

Anayasa değişikliği ve referandum kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İskenderun’un Sarıseki Mahallesinde partisinin 'Hatay, hayır diyor' programına katıldı.
 
İskenderun İlçesi Sarıseki Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Suriye'nin kaynaklarının, halkının, bütün varlığının yerle bir edildi. Suriye'de istikrarlı bir yeri kalmadı” dedi.
 
Bir zamanlar çarşısında gezdikleri Suriye'nin içler acısı durumda olduğunu, Suriye nüfusunun önemli kısmının dilenci haline geldiğini belirten Yılmaz, kadın, çocuk, yaşlıların yollara düştüğünü ve Suriye'nin paramparça olduğunu söyledi.
 
Gücün tek yerde olduğu ülkelerin çöktüğünü söyleyen Yılmaz, "Eğer güç ve istikrar olsaydı bu anayasa değişikliğinden sonra da en az on anayasa değişikliği yapsanız ancak Saddam'ın sahip olduğu güce sahip olursunuz. Demek ki güçle olsaydı Saddam daha güçlüydü şahıs olarak. Esad baş sisteminin başıydı. Muhtarlar bile ona bağlıydı. Daha güçlü olmuyor. Kaddafi daha güçlüydü. Afganistan'daki sistem daha güçlüydü kişi olarak ama olmuyor. Demek ki güç bir kişide toplanınca devlet, millet güçlü olmuyor. Devlet zayıf oluyor, millet zayıf oluyor" dedi.
 
Yılmaz, “Kampanyalar yapılıyor. Bakıyorsunuz diyorlar ki 'Hayır diyenler PKK'cı, terör örgütüdür' duyuyorsunuz değil mi? Ya sizin ne alakanız var terör örgütüyle, bizim ne alakamız olur. Ama şunların olur, siz Oslo'da PKK'yla pazarlık yaparsanız sizin olur. Eğer siz Habur'a çadır mahkemeleri koyarsanız sizin olur. İmralı'ya gidip apoyla görüştürüp, apo'nun mesajını alıp Diyarbakır'da okutup milleti alkışlattırırsanız sizin olur. Bizim ne alakamız var PKK'yla biz bu vatanın evlatlarıyız. İyi gününde de yanındayız kötü gününde de yanındayız." dedi.
 
Medyanın kontrol ve işgal altında olduğunu iddia eden Yılmaz, kimsenin buna ses çıkarmadığını, söylediklerinin duyulmadığını savundu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet