Skip Navigation Links

Kapımız halkımıza sonuna kadar açık..

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Kapımız halkımıza sonuna kadar açık..

Kültür Sanat   A+a-

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Türk ordusunun İskenderun üzerinden Hatay'a girişinin 71. yıldönümü ve 28. Uluslararası İskenderun Kültür ve Turizm Festivali kapsamındaki birliğin etkinlik ve faaliyetlerine destek veren halka ve basına teşekkür etti. General Şükrü Kanatlı Kışlası'nın kapılarını halka süresiz açan Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle biraraya geldi ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla İskenderun'a atanınca, Hatay ve kente yönelik araştırma yaptığını, okuduğu her dökümanın da kendisini yöreye daha çok bağladığını söyledi. "İskenderun'a, Hatay'a, bağlandım, sevdalandım" diyen Tuğgeneral Öztürk, "Asıl hizmetim buradan ayrılıp, başka bir göreve gittikten sonra ya da emekli olunca olacak" dedi.

'Otuzdokuzlular'dan kitap hazırlığı
İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevine atanınca, subay, astsubay, uzman ve erlerden oluşturulan Tarih Araştırma Grubu'nun araştırma ve incelemesinin 'Hatay mücadelesinde ordunun rolü' adlı çalışmayı kitap olarak Ankara'nın onayına sunduklarını anlatan Tuğgeneral Gürsel Öztürk, "Araştırmalarımızı halkla paylaşmak istedik ve bunun yolu olarak ilan panolarını kullandık. Biz; Otuzdokuzlular olarak, sadece birliğimizin tarihini değil, bilgi birikimi ve tecrübemizi de halkla paylaştık. Bu yıl bizim için 'keşif' oldu. Önümüzdeki yıl çok daha güzel şeyler yapacağız. Çünkü, ticaret yapan bir şirket, kar düşünen kurum değiliz. Ama, etkinliklerimizi yaparken de, biraz dikkatli, özenli ve çekingen de olacağız" ifadesinde bulundu.

'Halk yüreklendirdi'
Etkinliklerle halkın genel desteğini aldıklarını ve o desteğin kendilerini yüreklendirdiğinin de altını çizen Tuğgeneral Öztürk, basından, yapılan güzellikler kadar yanlışları da ifade etmesinin hataların azalmasını ve kendilerini güçlendirip, yüreklendireceğini belirtti. Tuğgeneral Gürsel Öztürk, şunları söyledi: "Bu tugay benden çok İskenderunlu'ların. Ben nöbetçiyim ve nöbetimi tutacağım, ama sonra gideceğim. Ama tugay burada..."
Tuğgeneral Öztürk, Yemen'e giden ve arkasından türkü yakılan 25. Redif Kışlası birliğinin İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda konakladığını da yineledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet