Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Doğum Şekli Tercihinin Multidisipliner İrdelenmesi Çalıştayı”

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Üstün Hizmet Plaketi Verildi

“Doğum Şekli Tercihinin Multidisipliner İrdelenmesi Çalıştayı”

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Üstün Hizmet Plaketi Verildi

Sağlık Bakanlığı,Sağlık Enstitüleri Başkanlığına (TÜSEB) bağlı Türkiye Anne, Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsünce “Doğum Şekli Tercihinin Multidisipliner İrdelenmesi Çalıştayı” düzenlendi.
Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ katıldı.
Sağlık Bakanlığının Türkiye'de yıllık doğum sayısı 4 Bin 500 ve üzeri olan hastaneler arasında, Birliğimize bağlı Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Primer Sezaryen oranı en düşük ilk 10 hastane arasındayerini aldı.
 
2016 YILINDA YÜZDE 71 SEZARYEN
 
Türkiye'de çok fazla gereksiz sezaryen doğumun gerçekleştiğini, bu konuda mevzuata uymayan hastanelerin cezai işleme tabi tutulacağını belirten  Sağlık Bakanı Recep Akdağ "Sezaryen oranları özellikle özel hastanelerde çok yüksek. Toplam sezaryen oranları açısından özel hastanelerde yapılan doğumların 2016 yılında yüzde 71'i sezaryenle yapılmıştır. Özel hastaneler doğum falan yaptırmıyorlar, bu işe hassasiyetle eğilen kadın doğum uzmanları ve bu işe önem veren hastane yöneticileri dışında bu iş adeta bir gelenek halini almış. İhtiyaçtan tamamen çıkarılmış."  dedi.
 
GEREKSİZ SEZARYEN'E CEZA
 
Sağlık Bakanı Akdağ, primer (ilk) sezaryen konusuna da değinerek, "Bunun üstüne çok odaklanıyoruz çünkü birinci doğum sezaryenle yapılırsa, sonraki doğumların normal doğumla yapılması güçleşiyor. Birinci doğumun normal doğum olarak yaptırılması, gerekmedikçe sezaryenin yapılmaması çok önemli." dedi.
Kamu Hastanelerinde primer sezaryen oranın yüzde 16 olduğunu bildiren Akdağ;  bu oranın üniversite hastanelerinde yüzde 36, özel hastanelerde ise yüzde 40 düzeyinde gerçekleştiğini, gereksiz sezaryen oranları en yüksek olan hastaneleri cezalandıracaklarını da sözlerine ekledi. 
Türkiye'de Kamu Hastaneleri arasında yüzde 11,4 oranı ile en düşük primer sezaryen doğumugerçekleştiren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi adına Ödülü ve Üstün Başarı plaketlerini Dr.Derya Karaçay ve Ebe Aynur Basık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan takdim ederek tüm hastane çalışanlarını başarılarından dolayı kutladılar.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş