Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gelişim Sağlığın Başkenti Olacak

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal, Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gelişim Sağlığın Başkenti Olacak Web
TV

Sağlık   A+a-

Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Haberal, Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız ile birlikte düzenlediği basın toplantısında; kanser hastalarının tedavisinde kolaylık sağlayacak Radyoterapi hizmetleri dışında, Nükleer Tıp Ünitesi, Sintigrafi, Pet/Ct hizmetleri, ayrıca Tüp bebek, Pataloji, gerekirse organ nakli yatırımlarına yeşil ışık yaktı;

 

Gelişim Sağlığın Başkenti Olacak 

 
İskenderun Gelişim Hastanesi, başarılı işadamı Metin Yıldız öncülüğünde sağlık alanında yeni yatırımlarla buluşuyor. İskenderun’da ihtiyacı hissedilen birçok ünite, Başkent Üniversitesi işbirliğiyle Gelişim Hastanesi’ne kazandırılıyor. 
 
Başlangıç olarak Radyoterapi hizmetleri konusunda güçlü bir ‘ittifak’ oluşturan Gelişim Hastanesi, Başkant Üniversitesi kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal’dan, hayati önem taşıyan Nükleer Tıp Ünitesi, Sintigrafi, Pet/Ct üniteleri ışığında ‘yatırım sözü’ aldı. Gelişim Hastanesi Toplantı Salonu’ndaki ‘dev buluşmada’, sağlık alanında verilen müjdeler peşpeşe sıralandı. 
 
Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız, “Başkent Üniversitesi’nin kardeş kuruluşu olarak sizlerle aynı çatı altında bulunmaktan mutluluk duyuyorum” derken, Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal ise, “Buraya gelene kadar İskenderun’un çok güzel ve büyük bir şehir olduğunu bilmiyordum. Gelişim Hastanesi’ni çok beğendim. Metin Bey, olağanüstü hizmetlerde bulunmuş, sorumluluk almış. Bunlar kolay şeyler değil! Düşünün ki, bir binanın temelini atıyorsunuz. Bizler de bu binanın katlarını yapacağız, sınırımız yok! Sürekli üzerine birşey katacağız. Hepimizin görevi, ülkemizi yüceltip yükseltmek, biz de bunu yapacağız” dedi.
 
Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Turgut Noyan ise, “İskenderun’da eksik olan her branşta, Gelişim Hastanesi’ne hizmet vermek istiyoruz. Yanık ünitesi, Tüp bebek, Pataloji, gerekirse kemik iliği nakli hususunda, ilkleri İskenderun’da buluşturabiliriz. Gelişim Hastanesi ile işbirliğimizi başlangıç olarak görüyoruz. Devamı konusunda hangi alanda ihtiyaç duyulursa, talebe göre yardımcı olmaya hazırız” dedi.
Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız her iki müjdeli haber için, “Başkent Üniversitesi’nin bu yatırımları yapacaklarına yürekten inanıyorum” diyerek, teşekkür etti. 

 

O İDDİA DOĞRU DEĞİL!

Bu arada “Gelişim Hastanesi’nin, Başkent Üniversitesi tarafından satın alındığına” dair bir soru üzerine yanıt veren Prof.Dr. Mehmet Haberal, “Burada bir satış işlemi söz konusu değildir. Buradaki işbirliğimiz, kanser hastalarımızın bir başka şehirde gidip gelmelerinin önüne geçmektir. Bu mağduriyeti gidermek için ve talep doğrultusunda yeni yatırımlarla destek vermeye geldik” derken, Gelişim Hastanesi’nin Sahibi Metin Yıldız ise, “Bu işbirliğini çok önemsiyoruz. Başkent Üniversitesi’nin sağlık alanında sağlayacağı katkılar saymakla bitmez. Ancak bu birliktelik, Gelişim Hastanesi’nin satışıyla ilgili asla değildir. Burada ticari bir ilişkimiz de yoktur. Sadece hastalarımızın daha kaliteli ve teknolojik imkanlardan faydalanmasını istiyoruz” dedi.  
 
İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Ömer Caymaz ise, çocuk onkolojisini ilgilendiren bir hastanın durumunu bildirmesi üzerine, Prof.Dr. Mehmet Haberal, ‘Hemen yardımcı olalım’ talimatını verdi.
Bu arada İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ender Çolakoğlu da, durumu ciddi olan bir hastasını Başkent Üniversitesi’ne yönlendirdiğini açıkladı.
Prof.Dr. Haberal, “Hangi branşta olursa olsun, doktorlarımız, yönetim kadromuz işbirliğine hazır” dedi.
 

‘GELİŞİM HASTANESİ FARK YARATIYOR’

Toplantının ardından; Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Haberal ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Haberal, Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız, Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Turgut Noyan, Adana Başkent Hastanesi’nin başhekimi, müdürü ve hekim kadrosu, Gelişim Hastanesi’nin birimlerini gezdi. Tam teşekkülü yoğunbakım ünitesini, çocuk yoğun bakım ünitesini, İskenderun’da tek olan Tıbbi Onkoloji Kliniği’nde; kemoterapi odalarını hayranlıkla inceleyen Haberal ve kurmayları, “Gelişim Hastanesi çok üstün özelliklere sahip. Her yatırım düşünülmüş. Çabanız takdire şayan” diyerek, Metin Yıldız’ı kutladı.

 

‘ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yalım Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Yıldız ise, Prof.Dr. Haberal ile sohbetinde, “Sağlık sektörüne girdiğimizde, insanlarımızın her hangi bir rahatsızlıktan dolayı şifayı yüzler kilometre uzakta aramamasını amaç edindik. Bu doğrultuda attığımız birçok önemli adım oldu. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Biz insanımızın sağlık konusunda büyük şehirlere gitmesini, eziyet çekmesini, yorulmasını istemiyoruz. O bakımdan Başkent Üniversitesi ile bu işbirliği bizleri gururlandırıyor” dedi. 
Gelişim Hastanesi’ndeki toplantı ve ziyaret programında, Yalım Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Yıldız, Yalım Group CEO’su Cüneyt Müjde, İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Müdürü ve Başhekimi Dr. Ömer Caymaz, Gelişim Hastanesi yönetim ve hekim kadrosu ile hemşireler de hazır bulundu.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Gelişim Sağlığın Başkenti Olacak  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş