Skip Navigation Links

“Huzur Hizmet Ve Ekonomi Hatay’ın Öncelikleridir”

Başkan Savaş Reyhanlı’da Teveccühle Karşılandı

“Huzur Hizmet Ve Ekonomi Hatay’ın Öncelikleridir”

Gündem   A+a-

 
Başkan Savaş Reyhanlı’da Teveccühle Karşılandı
Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ı başarılı ve aydınlık geleceğe taşımak için hemşerileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.
Kentin huzuru ve refahı için Hatay halkıyla her fırsatta bir araya gelen Başkan Savaş, 12 Şubat Pazar günü Reyhanlılı hemşerileriyle buluştu. Soğuk havaya aldırış etmeyen Reyhanlılılar Başkan Savaş’ı teveccühleriyle ağırladı.
Reyhanlı ziyaretinde Başkan Savaş’a, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve çok sayıda partili eşlik etti.
 
“Huzur Hizmet Ve Ekonomi Hatay’ın Öncelikleridir”
 
Reyhanlı’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana iki konu üzerine hassasiyetle eğildik: Huzur ve hizmet. Şimdi bu iki konunun yanına bir de ekonomi eklendi. Hiçbir ilçemizi diğerinden ayırt etmeden hizmetlerimizi götürdük. Üç yıllık süre içinde gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları meyvelerini veriyor. Altyapı çalışmalarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerin önünde hizmet üretiyoruz. Reyhanlı’daki altyapı eksikliklerinin farkındayız. Arıtma sorununu neredeyse çözdük. İçme suyu şebekesinin projesini tamamladık. Avrupa Birliği hibesi ile birlikte bu projeyi hayata geçireceğiz. Biz vatandaşlarımıza sadece suyu getirmek istemiyoruz. Aynı zamanda getirdiğimiz suyun tertemiz olmasını istiyoruz” diyerek altyapı çalışmalarında Hatay Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’de 1’inci sırada yer aldığını ifade etti.
 
“DEVLETİMİZİN SICAK ELİNİ OMZUMUZDA HİSSETMEK İSTİYORUZ”
 
Ekonomi konusuna da ayrı bir parantez açan Başkan Savaş, “Suriye’de 6 yıldır devam eden savaştan dolayı ekonomimiz büyük zarar gördü. 14 ülkeye yaptığımız ihracat sekteye uğradı. Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarımız kapalı olduğu için lojistik sektörümüz durma noktasına geldi. Sanayi ürünlerimizi, sebze ve meyvelerimizi, ürettiğimiz hububatları Ortadoğu ile paylaşamaz olduk. Devlet büyüklerimiz ile ne zaman görüşsem bu sorunu dile getirdim. Devletimizin sıcak elini omzumuzda hissetmek istiyoruz. Hatay’ın da teşvik kapsamındaki iller arasına alınmasını istiyoruz. Sınır kapılarımızdan en az 1 tanesi açılırsa ihracatımız hareketlenir” dedi.
Konuşmasının sonunda bu buluşmaya ev sahipliği yaparak, CHP saflarına katılan Feyyat Yumuşak öncüğündeki Yumuşak ailesinin fertlerine parti rozetini yine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş taktı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet