Skip Navigation Links

İskenderun'a girerken İstanbul hissine kapıldım..

Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde İskenderun'la ilgili düşüncelerini aktaran Hatay Valisi Celalettin Lekesiz: İskenderun'a girerken İstanbul hiss

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun’da ziyaretleri kapsamında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulunu ziyaret etti.
Ziyarette İskenderun ve Hatay’ın kalkınması için öncelikli konulara değinildi.
İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu, yıl sonunda inşaatı devam eden yeni binada ağırlamak dilekleriyle bir açılış konuşması yaptı. İTSO’nun yeni binası hakkında bilgi verdikten sonra sözü İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay’a bırakan Müfit Tennioğlu, takdim ederken de Binbay için 37 yıldır İTSO’da başkanlık ve değişik görevler yaptığını söyleyince Vali Lekesiz şaşkınlığını gizleyemedi.
İskenderun’un ekonomik tablosuna ilişkin bilgiler veren Mehmet Binbay, kalkınma için yapılması gerekenleri sıralarken, sağlık yatırımlarına büyük önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti. İskenderun Limanı’na da işaret eden Mehmet Binbay, kalkınmanın gerçekleşmesi için İskenderun’un hak ettiği yatırımları alması gerektiğine işaret ederken, Türkiye’de vergi sıralamasında sekizinci sırada olan Hatay’da en büyük payın İskenderun’a ait olduğunu söyledi. Vergi rekorları kıranh İskenderun’un ödediği vergilere rağmen geri dönüşümde yatırım desteği alamadığına özellikle dikkat çeken Binbay, gelişmişliğin kentin cazibe merkezi olmasından kaynaklandığının altını çizdi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, İskenderun’a ilk kez geldiğini, şehre ilk girişte İstanbul’a giriyormuş gibi bir hisse kapıldığını söyledi. İskenderun’un mevcut üretim ve ihracat rakamlarının beş misli arttırılmasının mümkün olduğuna vurgu yapan Vali Lekesiz,”Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir, dünya standartlarını yakalarsak mevcud gelirimizin beş misli bir gelire sahip oluruz. Bu ülke taş üstüne taş ilave edenlerle büyüyecek” diyerek, yatırımcıdan yana bir politika izleneceğinin sinyallerini verdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet