Skip Navigation Links

Civelek'ten İGC'ye kutlama mesajı

Yayınladığı mesajda Ancak özgürlüklerin mutlak olmadığı, başka bir özgürlüğü ortadan kaldıramayacağı da evrensel bir hukuk kuralıdır.' Görüşüne dikkat

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda Ancak özgürlüklerin mutlak olmadığı, başka bir özgürlüğü ortadan kaldıramayacağı da evrensel bir hukuk kuralıdır.” Görüşüne dikkat çekti.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.CİVELEK’in İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Kuruluş Yıldönümü mesajı:
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli üyeleri,
Halkı ilgilendiren olaylar hakkında objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde haber vermek ve halkı aydınlatmak gibi çok önemli bir toplumsal görevi yerine getirmektesiniz.
Böyle önemli görevi ve sorumluluğu yerine getirirken en büyük dayanağımız hiç kuşkusuz basın özgürlüğüdür.
Haber verirken eleştiri ve yorum yapma hakkınız da bütün çağdaş demokrasilerde olduğu gibi basın özgürlüğünün temel ilkelerindendir.
Ancak özgürlüklerin mutlak olmadığı, başka bir özgürlüğü ortadan kaldıramayacağı da evrensel bir hukuk kuralıdır.
Literatürde ve bütün yargı içtihatlarında, basın özgürlüğüyle kişilerin onur ve saygınlığı bir arada yer almaktadır.
Hepimizin çok iyi bildiği gibi mesleğinizin etik ilkelerinden biri, doğruluğu kuşku uyandırabilen ve araştırılması gazetecilik imkanları içinde bulunan haberlerin araştırılıp doğruluğuna emin olunmadan yayınlanmayacağıdır.
Haberlerde ve olayların yorumunda gerçekleri saptırmak suretiyle kişi ve kurumların şerefini ve onurunu hedef alan ve eleştiri sınırını aşan yayınların yapılamayacağı da büyük bir özenle dikkate aldığınız etik ilkelerdendir.
Gazetecilik görevinizi yürütürken uyduğunuz bunlara benzer tüm etik kurallar ve ilkeler, basın tarihi boyunca bu mesleğin onurlu ve saygın mensuplarının birikimlerinden ortaya çıkmış ve kurumlaşmıştır.
Cemiyetinizin kuruluş yıl dönümünü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet