Skip Navigation Links

İKEM'de Gençler Geleceğini Tasarlıyor...

Uluslararası ve ulusal projelere imza atmaya devam eden İKEM Koleji’nin de uygulamaya koyduğu GİGLA

İKEM'de Gençler Geleceğini Tasarlıyor...

Gündem   A+a-

 
Uluslararası ve ulusal projelere imza atmaya devam eden İKEM Koleji’nin de uygulamaya koyduğu GİGLA  programı SABAH gazetesi Araştırmacı eğitim yazarı SAİT GÜRSOY’un köşesinde yer aldı.
 
Yenilikçi Öğrenme Merkezi (YÖM) ekibi tarafından Türkiye’de isim yapmış kolejlerde uygulamaya koydukları tasarım odaklı düşünme adımlarını hayata geçirerek 16  Atölyeden oluşan Girişimci Genç Liderler Akademisini ( GİGLA ) programını tasarladılar.
 
MUN (Model of Nations) Birleşmiş milletler modeli projesi ile birlikte GİGLA projesinde  hedef öğrenme ekosistemi içinde; test çözmenin dışında bir şeyler yapmak; kendini tanıma, özyönetim, iletişim, işbirlikçi çalışma, yaratıcılık, inovasyon, etik konularını da içeriklerine aldılar.
 
            İKEM Koleji yönetimi öğrencilerin 21. Yüzyılda etrafındaki sorunları gözlemleyebilen, ihtiyaçlara çözüm üretebilen gençlerin, tüm bu becerileri de kazanması gerektiğini biliyorlar.
 
            İKEM Koleji okuda adam ol devrinin geride kaldığını okumanın yanı sıra öğrencilerin bu tür projelerde yer almaları gerektiğini, programa katılımda gönüllülüğün esas alındığını, 8 hafta sürecek olan programda 16 eğitim atölyesi göreceklerini ve sonunda sertifikalarını almaya hak kazanacaklarını belirttiler.
 
Eğitim Atölyelerinin İçerikleri;
 
1:Hafta:          Kendini tanıma, güçlü ve zayıf yönlerini fark etme ve vizyon yönetimi eğitimi.
2. Hafta:         Öz yönetim becerisi, zaman yönetimi ve etkin karar verme becerisi eğitimi.
3. Hafta:         İletişim becerileri ve etkin iletişim yöntemleri eğitimi.
4. Hafta :        İşbirlikçi çalışma; grup, takım ve ekip kavramlarını tanıma ve çatışma çözme becerisi         eğitimi
5. Hafta:         Problem çözme becerisi,tasarım odaklı düşünme(TOD) becerisi eğitimi.Liderlik nedir ve    liderlik özellikleri nelerdir?
6. Hafta :        Girişimcilik nedir? Sosyal girişimcilik nedir? Dünya’da ve Türkiye’de sosyal girişimcilik      örnekleri.Yaratıcılık ve yaratıcı düşünme stratejileri nelerdir.
7.Hafta:          İnovasyon nedir? Sosyal inovasyon nedir? Etik nedir?Etik kodlar nasıl oluşturulur.
8. Hafta:         Projelerin sunulması ve değerlendirme.
 
İKEM Koleji ile birlikte şuanda GİGLA  programını; Gaziantep SANKO, Ankara ZAFER, Ankara NESİBE AYDIN, Ankara MAYA ve Tekirdağ ÜN okullarında uygulanmaktadır. Mayıs ayında GİGLA programını uygulayan okullarda hazırlanan projelerin değerlendirileceği ve tartışılacağı GİGLA zirvesi yapılacak.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet