Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Şeyh Bedrettin Destanı' Tiyatroseverlerle Buluşuyor

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, destansı bir şiir olan Şeyh Bedrettin Destanı eserini Samandağ halkıyla buluşturuyor.

'Şeyh Bedrettin Destanı' Tiyatroseverlerle Buluşuyor

Kültür Sanat   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Edebiyatımızın en önemli, kalemlerinden Nazım Hikmet Ran’ın  1936 yılında yayınladığı  toplumlara ve tarihe ayna tutan,  destansı bir şiir olan tiyatroya uyarlanan eserini Samandağ halkıyla buluşturuyor. 
 
Zülfü Livaneli’den Cem Karaca’ya ,Ahmet Kaya’ya kadar toplumcu gerçekçi sanatçı ve aydınlarda nefes olmuş bu destan Samandağ
Belediyesi katkılarıyla sahnelenecek. 
 
Nazım Hikmet’in kaleminden yazılan “Şeyh Bedrettin Destanı Adlı” eser Profesyonel tiyatro oyuncularından oluşan “ortak sahne “ tarafından 4 Şubat 2017 Cumartesi, Saat: 20.00'de Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda sahnelenecek. Samandağ Belediyesinin kültür hizmeti olan tiyatro oyunu ücretsiz olarak halkla buluşacak.
 
Oyunun şiirsel dili ve oyunda anlatılan oyun bazen sert bazen kesik kesik bazen de bir ritüeli andıran devinimlerle dillendiriliyor.
"Yarin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber" diyen Simavnalı Bedreddin'in efsaneleşmiş başkaldırısı sahnede can buluyor. Bedreddin'i anlatan ilk edebi eser olan Şeyh Bedreddin Destanı, Nazım'ın kalemine sadık kalınarak sahneleniyor.
 
Yönetmenliğini Cemalettin Çekmece'nin üstlendiği eser özgün besteleri, canlı müziği ve muhteşem danslarıyla seyirciyi; asırlarca geriye, Çelebi Sultan Mehmet devrine götürüyor.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar