Skip Navigation Links

Romanya İçin Hatay’ın Yeri Çok Özel..

Hatay Huzurlu ve Güvenli Bir Şehir..

Romanya İçin  Hatay’ın Yeri Çok Özel.. Web
TV

Gündem   A+a-

Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi Gabriel Şopanda, bir dizi ziyaret için Hatay’a geldi. Büyükelçi Sopanda’ya Hatay ziyaretinde İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende eşlik etti.
 
İki günlük  programlanan ziyaretlerin ilk gününde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’i ziyaret eden Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi  Gabriel Şopanda’nın ziyareti, uluslararası arenada Suriye’deki iç savaştan kaynaklı olarak Hatay’da savaş ortamı varmış gibi oluşan algının yok edilmesi açısından büyük önem taşıdı. 
 
Sıcak ve samimi ziyaretler gerçekleştiren Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda, Hatay’la olan ticaret ve eğitim alanlarındaki ilişkilerin daha ileri seviyelere getirilmesi vurgusunu yaptığı ziyaretlerinde, Romanya ile ticaret yapan şirketlerin sorunlarının çözümü noktasında elinden gelen gayreti sarfedeceğini söyledi.
MKÜ’de Romanya’lı Öğrenci Sürprizi.. 
 
İlk ziyaretini MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’ya gerçekleştiren Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda’ya Romanya’lı öğrenci sürprizi yapıldı. 
 
Öğrenci değişim programı ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde öğrenim gören Adrian Titus da Büyükelçi Gabriel Şopanda’nın ziyaretinde hazır bulundu.
 
Türkiye’de bulunmaktan ve Hatay MKÜ’de öğrenim görmekten mutlu ve memnun olduğunu ifade eden Romanyalı Öğrenci Adrian Titus, Hatay’daki kültür, insanların sıcaklığı, güven ve huzur ortamının mükemmel olduğunu ülkesinin büyükelçisi Gabriel Şopanda ve beraberindekilere aktardı.
 
Ziyaret sırasında MKÜ’yü tanıtan ve Romanya’daki bir çok üniversite ile kurulan ilişkileri aktaran MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, her iki ülke arasında her geçen yıl gelişen ticaret ve eğitim çalışmalarının daha iyi bir seviyeye getirilmesi için çalışacaklarını söyledi. 
EXPO 2021  Hatay İçin Gurur Oldu ..
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret eden Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi Gabriel Şopanda, 1992 yılından bu yana gelişen, büyüyen her iki ülke ilişkilerinden çok, Hatay’la olan ilişkilerin ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, ticaret ve eğitim alanlarındaki güzel ilişkilerin kardeş şehir projesiyle taçlandırılması arzusunda olduğunu söyledi. 
Romanya’ya basketbol şampiyonası için gittiğini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, her iki ülkenin ortak kültüre sahip olduğu gibi bir çok alanda benzerlik taşıyan özelliklerinin bulunduğunu hatırlatarak, kardeş şehir projesine sıcak bakacağını belirtti ve Hatay’ın EXPO 2021 başarısını da gururla anlattı. 
 
Suriye’deki savaştan kaynaklı olarak altı yıldır ekonomisi olumsuz etkilenen Hatay’ın EXPO 2021 ile hayat bulacağını belirten Başkan Savaş, medeniyetler beşiği Hatay’ın büyümesi ve gelişmesi açısından Romanya ile olan ticaret ve eğitim köprüsünün de güçlendirilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. 
 
 

İşadamları Romanya’dan Memnun 

 
Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi Gabriel Şopanda, son olarak Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’i ziyaretinde Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi Gabriel Şopanda’yı bekleyen misafirler arasında 1992 yılından bu yana Romanya ile bir çok sektörde ticaret yapan önemli isimler de yer aldı. Uzun yıllardır Romanya ile yaş meyve sebze başta olmak üzere bir çok sektörde ticaret yaptıklarını belirten işadamları, son yıllarda inşaat sektörüne girdiklerini ve ülkedeki ticaret hacimlerinin büyüdüğünü ifade ettiler.
 
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Suriye’li mülteciler konusunda AB ve Romanya hükümetinin pozisyonu konusunda yorumunu rica ettiği Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi Gabriel Şopanda, Avrupa Birliği’nin mülteciler için ayırdığı bütçenin önemli bir bölümünün Romanya hükümeti tarafından karşılandığını ve Suriye konusuna ilk günden bu yana insani baktıklarını belirtirken, mültecilerin gitmek istedikleri ülkeler arasında Romanya’nın son sıralarda olduğunu hatırlattı.
 
 
 
 
 
 
Romanya İçin  Hatay’ın Yeri Çok Özel..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet