Skip Navigation Links

“Artık Acı ve Gözyaşı Son Bulsun İstiyoruz”

Noel ve Vaftiz Bayramı coşku ile kutlandı

“Artık Acı ve Gözyaşı Son Bulsun İstiyoruz”

Gündem   A+a-

Doğu kiliseleri tarafından her yıl 6 Ocakta kutlanan ve Ermeni Cemaati tarafından ‘Surp Dzınunt’ olarak adlandırılan ‘İsa Mesih’in Doğuş ve Vaftiz Bayramı’ geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde büyük bir coşku ile kutlandı.
Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayinde, tüm dilekler ve dualar ülkemizde barış, huzur ve sevgi için edildi.

 

“Artık Acı ve Gözyaşı Son Bulsun İstiyoruz”

Noel ayininde kısa bir vaaz veren Avedis Tabaşyan, sözlerine yeni yılın ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisi ile başlayarak, “Dileğimiz o ki artık ülkemizde ve dünyamızda savaşlar son bulsun ve dünyamıza sevgi hâkim olsun. Noel coşkusunu kutladığımız bu zamanlarda aldığımız patlama haberleri ile yine derin bir acıyı yüreğimizde hissettik. İzmir’de ve geçtiğimiz günlerde Reina’da yaşanan patlamada yaşamını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Artık acı ve gözyaşı son bulsun istiyoruz. Yeni yılda dünyamıza, ülkemize ve bölgemize sevgi, huzur ve varış hâkim olsun” diye konuştu.
 

“Yeni yılda yüreğimizden sevgi hiç eksik olmasın”

‘Surp Dzınunt’ bayramını büyük bir coşku içerisinde kutladığımızı da dile getiren Avedis Tabaşyan, “Bugün burada İsa Mesh’in Doğuş ve Vaftiz Bayramı’nı kutlamak için toplandık. İsa Mesih’in doğumu ile dünyamıza sevgi geldi. O bizlere sevginin her tür kötülüğün üstesinden geleceğini öğretti. Bu sebeple yeni yılda yüreğimizden sevgi hiç eksik olmasın. Sevgi olduğu sürece hayatımızda her şey yolunda gider. Rabbimiz Hisus Kristos’un sevgisi de daima bizlerle birlikte olsun” dedi.

 

“Gağant Baba çocukları sevindirdi”

Ayin sonunda İsa Mesih’in vaftizi ilahiler eşliğinde temsili bir şekilde Haç’ın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleşti. Daha sonra kutsanan haç öpülerek, ayin sonlandırıldı. 
 
Ayin sonunda kilise salonunda devam eden kutlamalarda Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, ekmek, su ve tuzu takdis ederek, yeni yılın tüm insanlığa, barış, huzur ve sevgi getirmesi temennisinde bulundu.
 
Bayram coşkusu kesilen pasta ve düzenlenen kokteyl ile devam ederken, Gağant (Noel) Baba kilise’de çocuklara hediye dağıtarak Noel coşkusu bir kez daha yaşattı. Hediyelerini Noel Baba’nın elinden alan çocuklar mutluluklarını birbirleri ve aileleri ile paylaştılar. 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet