Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri

MKÜ Personeline Stresi Yenme Semineri Verildi

Stresle Başa Çıkma Yöntemleri

Eğitim   A+a-

 Mustafa Kemal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk Konferans Salonunda organize edilen "Stresle Başa Çıkma Yöntemleri" adlı seminerde Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, MKÜ personeline stresi ve stresle başa çıkma yöntemlerini anlattı.
 
Prof. Dr. Yücel Ertekin, stresle ilgili çeşitli çalışmalar yaptığını ve 1993 yılında ilk kitabını yayınladığını belirtti. Ertekin Üniversitemiz personeline yönelik düzenlediği seminerde stresin tanımı üzerinden hayatı etkileyen stres olaylarına ve baş etme yöntemlerine değindi.
Stresin tanımını, “Organizmanın çevredeki bir takım etkilere karşı tepkileri” şeklinde ifade eden Ertekin, insanın stres olayıyla karşılaştığında savaştığını ya da kaçtığını kaydederek stresin basit bir endişe veya kaygı olmadığını ekledi ve organizmayı, fiziksel ve ruhsal bünyemizi etkileyen önemli bir faktör olduğunu vurguladı. 
 
Stresle ilgili yapmamız gereken uygulamaları yerine getirmediğimizde bir takım sorunlar yaşayacağımızı kaydeden ve uyarılarda bulunan Ertekin, seminer sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ile Rektör Yardımcılarımıza kendi şiir kitabını hediye etti. 
Prof. Dr. Yücel Ertekin’in “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” adlı seminerine akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterirken seminere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Yusuf Önlen, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil de katıldı. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş