Skip Navigation Links

Geleneksel Ras El Seni Etkinliği Çoşkuyla Gerçekleşti

Samandağ Belediye Geleneksel Ras -el seni etkinliği 14 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 19.00’da yeni çarşı salonunda gerçekleşti

Geleneksel Ras El Seni Etkinliği Çoşkuyla Gerçekleşti

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediye Geleneksel Ras -el seni etkinliği  14 Ocak 2017 Cumartesi  günü saat 19.00’da yeni çarşı salonunda gerçekleşti. Sanatçı Neriman Bolat,Domsek Arapça Müzik gurubunun sahne aldığı etkinlikte ,vatandaşlara yöresel ikramlar ( Kibbi, fveyşet)sunuldu.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP Kadın Kolları Genel  Başkanı Fatma Köse,Prof.Dr. Nazan Savaş, CHP Kadın Kolları  Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz,CHP Kadın Kolları İl Sekreteri Hülya Nehir, CHP Kadın Kolları MYK Üyeleri ,CHP Kadın Kolları Osmaniye,Mersin,Adana,Kahramanmaraş, İl,ilçe Başkanları,CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yıldız,Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Necdet Aslan, Samandağ Esnaf ve Kefalet kooperatifi başkanı  Sait Kahiloğulları,Belediye Meclis üyeleri  ve vatandaşlar katıldı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında :”CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Sn. Fatma  Köse,Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımızın Eşi Nazan Savaş ,CHP Kadın Kolları yöneticileri,CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan ve siz değerli halkımızla birlikteyiz.”ifadelerinde bulundu.
Başkan Nehir: Ras-el seni Rumi-(Şemsi) miladi takvime göre ayın birine denk gelen 14 Ocak’ta kutlanmaktadır.  Arap Alevileri arasında Ras-el Seni geleneksel olarak bir dini bayram şeklinde kutlanır. Ras-el Seni Hz. Musa’nın halkını firavunun elinden kurtardığı gün olarak kabul edilir.  Bugün çok anlamlı,önemli bir gündür. 14 Ocak geleneksel yılbaşı ve aynı zamanda bayram günüdür.  Belediyelerin  en önemli görevlerinden biri  de   sosyal ,kültürel anlamda çalışmaları yapmaktır. Gelenek, göreneklerimiz, dilimiz ,bizi var eden değerlerimiz, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Bu değerlerimizi hep birlikte yaşatacağız. Kültürel değerlerimiz, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır. Samandağ Belediyesi olarak bu konuda  önemli çalışmalara imza attık.Göreve geldiğimiz ilk dönemde mahalle mahalle Arapça tiyatro gösterileri yaptık,okul bahçelerinde gerçekleştirdiğimiz bu ekinliklerle halkımızı  sanatla buluşturduk.Dünya Arapça günü etkinlikleri ,arapça kursları ve bir çok etkinliğe imza attık. Geçmişte utandırıldığımız,bunlar eski adetler,töreler  kim bunlarla uğraşacak? denilen değerlerimizi tekrar canlandırmak, ,tekrar suyla,toprakla buluşturmak ve  filizlendirmek için inanılmaz çabalar harcıyoruz. Her daim sizler yanımızda oldunuz. Bu sürece sizler destek olmasaydınız bizler bu günlere taşıyamazdık. Sizle beraber, çok daha iyi şeylere imza atacağız,çok daha iyi şeyler yapacağız.Teknik belediyecilik anlamında ,sosyal belediyecilik anlamında ve bu sevginin kökleşmesi ,derinleşmesi anlamında bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bizler bunun farkındayız. Kil ğam ve intü bi kheyr,mutlulukla, sevgiyle kalın…”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:”Bugün burada sizlerle bir arada bulunmak çok anlamlıdır. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu bu karanlık dönemde , aydınlık yüzlü halkımızla birlikte olmak,bana güç verdi. Umudumuz var ki geçmiş olduğumuz bu karanlık günler sizlerin gücüyle aşılacaktır. Umarım bu birlikteliklerimiz artarak devam edecektir.  Hatay Samandağ bir çok kültürlerin,inançların,aidiyetlerin birlikte barış içinde yaşadığı bir ilçedir. Buradan aldığım bu güzel enerjiyi Anadolu’ya yaymak istiyorum.İyi ki sizlerle birlikteyim ,iyi ki yolumuz buraya düştü. İyi ki sizlerle birlikte yol yürüyorum.Hepinize  en derin saygı,sevgilerimi sunuyorum.Bir daha bu tür etkinliklerde buluşmak dileğiyle,barış dolu günler diliyorum.”dedi.
 Geçen yıl yapılan ras el seni etkinliğine HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın katkı sunduğunu belirten   Başkan Nehir , Başkan Savaş’ın programından dolayı etkinliğe  katılamadığını, halkın bayramını kutladığını , sevgi selamlarını sunduğunu söyledi.
Neriman Bolat ve Domsek Arapça Müzik grubun  geleneksel müvvel,ğataba, tarap  ezgileri beğeni topladı.Etkinliğin sunuculuğunu İlknur Ergün,Emir Nehir gerçekleştirdi. Feyruz,Marsel Halifi ,sabah Fahri ,gibi … usta müzisyenlerin eserleri seslendirildi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet