Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'AŞIK' Filminin Galası Yapıldı

Aşık Veysel'in hayatından esinlenilerek Hatay'da çekilen filmin gösterimi yapıldı.

'AŞIK' Filminin Galası YapıldıWeb
TV

Magazin   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın destekleriyle ilimiz Yayladağı ilçesi Şenköy’de çekilen “Aşık” filmin galası 14 Ocak Cumartesi günü Hatay Kültür Merkezi’nde yapıldı.
 
Hatay’da çekilen Asi  ve Kasaba dizilerinin senaristi olan Bilal Babaoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ve Aşık Veysel’in hayatından esinlenilerek çekilen hüzünlü bir aşk hikayesini konu alan filmin başrollerini Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal ve Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu’nun üstlendi. Bu filmde aynı zamanda Uğur Aslan, Ahmet Bilgin, Hülya Şen,Taner Cindoruk,Mehmet Kılıç, Mehmet Atillay, İsmet Gültekin gibi usta oyuncular da yer alıyor.
 
Hatay Kültür Merkezi’ndeki filimin galasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparali, İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve sinemasever hemşehrilerimiz katıldı.
 
Filmin galasında, Aşık filmini izleyen hemşehrilerimiz oyuncuları dakikalarca alkışladılar. Filmin gösteriminin ardından sahneye çıkan Kasım rolündeki Uğur Aslan anlattığı yöresel hikayelerle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Uğur Aslan ve filmin başrol oyuncularından Emirhan Kartal Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü birlikte seslendirerek izleyicilere keyifli bir müzik ziyafeti sundular.
 
Aşık filminin senaristi ve yönetmeni Bilal Babaoğlu hoşgörünün kenti Hatay’da Aşık Veysel’in hoşgörüsüyle ilgili bir film yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aşık Veysel ile ilgili bir filmİ Hatay’da yapmak istediğimizi Başkan Savaş’a ilettiğimizde olumlu geri dönüşler aldık. Çekimlerin her aşamasında bizlere destek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Hatsu Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye ve Hatay halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Bilal Bey’in hem yazıp hem de yönettiği filimde saflığın, güzelliğin, hoşgörünün ele alındığı güzel bir film izledik. Böyle bir filmin çekilmesine vesile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, Aşık Veysel haftasında bu büyük ozanın filmini 1 hafta boyunca tüm öğrencilerimize izlettirmek istiyoruz. Bu güzel eserin ortaya çıkmasına vesile olan başta filmin yönetmeni Bilal Babaoğlu olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti. Başkan Savaş tüm film ekibi adına filmin başrol oyuncusu Meltem Miraloğlu’na çiçek takdim etti.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’da filmin yapımında emeği geçen herkese gül dağıttı ve hep birlikte çekilen hatıra fotoğraflarından sonra program sona erdi.
 
 
 
 
  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş