Skip Navigation Links

“İskenderun Turizmini Canlandırmalıyız”

İskenderun’a gelecek yerli ve yabancı turistler için bir turizm danışma bürosuna ciddi şekilde ihtiyaç olduğunu belirten turizm acenteleri

“İskenderun Turizmini Canlandırmalıyız”

Gündem   A+a-

 
İskenderun’a gelecek yerli ve yabancı turistler için bir turizm danışma bürosuna ciddi şekilde ihtiyaç olduğunu belirten turizm acenteleri, şu anda Belediye Garajı içine yapılan danışma bürosunun fayda sağlamayacağını belirttiler.
Gaziantep'de turizm için yapılanlardan örnekler veren Acenteler, Belediye yetkililerinin bu konularda kendilerinin fikirlerini almadığını da ifade ettiler.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden çeşitli turizm acentelerinin sahipleri, sıkıntılarını anlattılar.
Turizmciler Özgür Koç, Canan Gürpınar, Hüsamettin Ay, Kutlu Çelik ve İbrahim Yavuz İGC’de Başkan Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyelerine sektörün sıkıntılarını şöyle anlattılar.

“2 Temmuz 2015 tarihinde turizm bürosu yer tahsisi için Belediye Meclisi’nden karar alındı. Ancak bugüne kadar herhangi bir girişim olmadı. Daha sonra öğrendik ki vatandaşa açık olmayan belediye park alanı içinde turizm binası diye bir bina yapıyorlar. Dünyanın her tarafında turizme yönelik binalar, başvuru noktaları herkesin ulaşabileceği merkezi yerlerde yapılır. Bunun amacı da, kente gelen ve kenti bilmeyen yerli ya da yabancı turistlerin kolayca bulmaları içindir. Ama gel gör ki, bizim turizm bürosu adeta bulunmamak için yapılıyor. Bırakın turisti bir İskenderunlunun dahi kolay bulamayacağı, giremeyeceği bir yerde.” 
Turizm acente sahipleri, turizm ile ilgili Belediye yetkililerinin kendilerinin fikirlerini sormasını, toplantı yapmasını beklediklerini ancak bunun yapılmadığını belirten acente sahipleri, şunları söylediler:
“Her yıl İskenderun’a yüzlerce asker ailesi, öğrenci ailesi geliyor. Bu konuklar, birkaç gün kalıyor ve geziyorlar. Gezerken nerede ne var diye bilmek istiyorlar. Bir broşür alırlar ya da görevliden bilgi edinirler. Bunun için de merkezi bir yerde bir turizm danışma bürosu gerekir. Şu anda yapılan yer kesinlikle doğru bir yer değil. Sahil’de 3-5 metrekarelik bir kulübe dahi işe yarar. Biz Eskişehir, Muğla gibi şehir turizmini canlandırmak istiyoruz. Merkezi yerdeki bu turizm noktasından kente gelen insanlar broşür alır, gezilecek yerleri sorarlar. Zaten turiste yanlış bilgi vermek suç. En doğrusu da en uygun yerde turizm danışma bürosu açmaktır.“ 

İskenderun’da turizmin gelişmesi için gayret edilmesi gerektiğini de ifade eden turizmciler, 
“Bu küçük danışma kulübesi Türkmenistan Parkı, Kızılay Kan alım merkezinin civarı ya da sahilde uygun bir nokta da olabilir. Önemli olan İskenderun’a gelecek yerli ve yabancı konukların kolayca ulaşabilmesi. Büroda yabancı dil bilen bir eleman soracakları her şeye de cavap verir” dediler.
İskenderun Turizminin gelişmesi için başta belediye olmak üzere bu işle ilgili herkesin çok çalışması gerektiği de vurgulanarak, ‘’kentimize gelen insanların gezmeleri sırasında girebilecekleri genel tuvaletler yok. Engelli lavabolarımız yok. Gaziantep turisti çekebilmek için her gün yenilik yapıyor. Bilim ve Gezegen evi, oyuncak müzesi, minyatür park yaptı, hayvanat bahçesini büyütüyor, başka ilginç çalışmalar yapıyor. Gaziantep’den bu örnekler dikkate alınabilir. Biz şehir merkezine modern bir tuvalet dahi yapamadık henüz. Bu kente gelen her turist kente katkı sağlar. “şeklinde konuştular.
Turizmciler, İskenderun’un kent haritasının olmadığına da dikkati çektiler.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet