Skip Navigation Links

TEOG Sonuçları Açıklandı...

Son dakika gelişmesi... TEOG sonuçları açıklandı. Sonuçlar E-Okul sisteminden öğrenilebilir.

TEOG Sonuçları Açıklandı...

Gündem   A+a-

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarının sonuçları açıklandı. Sonuçlara E-Okul üzerinden öğrenilebilir.
 
 
SINAV 23-24 KASIM'DA YAPILMIŞTI
 
Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ilk ayağı olan birinci dönem ortak sınavları 23- 24 Kasım'da gerçekleşti. 8. İnci sınıf öğrencileri, TEOG ilk oturumunda; ilk gün oturumunda Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapıldı. İkinci oturumlarda ise; Fen Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil sınavlarına girdi. Uzun süredir hazırladıkları sınavdan alacakları puanı merak eden öğrenciler, TEOG sonuçları açıklandı mı? TEOG sonuçları ne zamanaçıklanır? gibi sorular gündeme geldi. Sonuçların her an açıklanabileceği düşüncesiyle heyecanlanan öğrencilere yanıt, MEB'in resmi sitesi üzerinden yayımlanan kılavuzla geldi.
 
SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?
 
Sınav sonucunda hata olduğunu düşünen adaylar, sonuçlara itiraz edebilecek. İtirazlarla ilgili yapılması gerekenleri listeleyen MEB, sonuçlara yapılacak itirazların, yayınlanma tarihi itibariyle en geç 5 gün içerisinde elektronik ortamlardan yapılması gerektiğini duyurdu. İtirazın gerçekleştirilmesinin ardından incelemenin başlatılması, T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerine "Kurumsal Tahsilat Programı" adıyla 20 TL'nin yatırılmasıyla gerçekleşecek.
 
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet