Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Allah Bu Millete Bir Daha Çanakkale Destanı Yazdırmasın!

İskenderun Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu, düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale Zaferinin önemine vurgu yaptı ve Çanakkale'nin yeni kuşaklar

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu, düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale Zaferinin önemine vurgu yaptı ve Çanakkale’nin yeni kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması gerektiğini savundu.
18 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir açıklama yapan Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu, Çanakkale’nin düşmanın korkulu rüyası olduğunun altını çizerek, “18 Mart 1915’te cereyan eden Çanakkale Zaferinde düşmana gereken ders verilmiştir. Bu mücadelede 213.000’e varan rakamlarla ifade edilen vatan evladı şahadet şerbetini içmiştir. Mekanları cennet olsun” dedi.
Çanakkale’nin gereği gibi işlenmesi gerektiğini de ifade eden Uslu, “Çanakkale gereği gibi işlenmeli, hafızalarda tazelenmeli ve yeni kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılmalıdır. Türk Milleti olarak diyoruz ki; o gün bizleri alt edemeyen ülkeler bugün diploması yoluyla ecdadımızı ve milletimizi iftiralarla küçük düşürmeye çalışıyorlar. Bu necip millet tüm saldırıları bertaraf edecek ferasete sahiptir. Bu vesileyle Çanakkale şehitlerini ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Allah bu milleti bir daha Çanakkale destanı yazdırmak durumunda bırakmasın diyoruz” diye konuştu.
Yazıcıoğlu İçin Yasin Okutulacak
Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde Yasin-i Şerif okutulacağını da duyurdu. Uslu, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümü münasebetiyle 27 Mart Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Kaptanpaşa Camiinde Yasin-i Şerif okutulacaktır. Tüm İskenderun halkı davetlidir” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş