Skip Navigation Links

'Bireysel menfaatler değil, toplumsal menfaatler için çalışıyoruz'

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karahüseyinli Mahallesi'ndeki asfalt serim çalışmasında önemli bir mesaj verdi:

'Bireysel menfaatler değil,  toplumsal menfaatler için çalışıyoruz'

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediyesi, ulaşımda kolaylığı sağlamak amacıyla ilçe genelinde gerçekleştireceği asfalt bakım-onarım ve serim çalışmalarına Karahüseyinli Mahallesi'nde start verdi.  Yıllara sari olarak Eylül 2016'da ihalesi yapılan, ancak itirazlar nedeniyle Kamu İhale Kurumu’ndan olumlu yanıt alınması nedeniyle geç kalan kapsamlı asfalt çalışmasının başlangıç töreni oldukça yoğun ilgi gördü. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karahüseyinli Mahalle Muhtarı Yusuf Kısaoğlu, CHP Arsuz Kadın Kolları Remziye Berkyürek, Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla kurban kesilerek gerçekleşen ilk asfalt serim töreninde, vatandaşlar Karahüseyinli'ye yıllardan beri hizmet gelmediğini, ilk hizmeti Başkan Nazım Culha ile gördüklerini belirterek, çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. 
 

"Hizmet yapmamızı kimse engelleyemeyecek"

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, bazı zihniyetlerin ilçeye hizmet gelmesinin önüne geçmek istediklerini belirterek, ihalelere yapılan itirazlardan dolayı sitemini dile getirdi. Arsuz Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihalelerle ilgili Kamu İhale Kurumu'na yapılan altı itirazın rededildiğini, bunun da ne kadar doğru işler yaptıklarını gözler önüne serdiğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Arsuz Belediyesi olarak Eylül ayı içerisinde yapmış olduğumuz ve ilçenin tüm mahallelerini kapsayan asfalt, köprü, menfez, kaldırım ihalemiz vardı. Planlamamız, çalışmaları o aylarda yapmaktı. Maalesef ihalemiz Kamu İhale Kurumu(KİK)'na şikayet edildi ve orada yapılan incelemelerde ihalenin doğru ve temiz olduğunun teyidi yapıldı. Sevgili arkadaşlar, bu bizim altıncı ihalemiz, altısı da şikayet ediliyor ve altısı da KİK'ten onaylanarak geliyor. Bu da demek oluyor ki; biz doğru iş yapıyoruz. Bu demek oluyor ki;  bazı insanlar, bazı zihniyetler Arsuz'a hizmet yapmamızı engellemek istiyor. Bu aya kadar Arsuz'un büyük bir bölümünün yol onarımını, yenilemesini ve asfaltlamasını tamamlamış olacaktık. Şunu sizlere söyleyeyim; biz bu ilçeyi hizmet odaklı yönetmeye geldik. Biz de, bireysel menfaatler yoktur, toplumsal menfaatler vardır. Biz hizmet için burayız. Karahüseyinli Mahallemiz, büyükşehir öncesi köydü.  Hatta Hatay'ın en büyük köyüydü. Coğrafik yapısı ve merkezi durumuyla önemli bir mahallemiz. Buradaki sıkıntıları meclis üyelerimizle, ekibimiz tespit ettik. Yolların hepsini yapmak üzere start vermiş bulunuyoruz. Buranın ardından hizmet atağımız diğer mahallelerimizde devam edecektir. Havanın olumsuz olması dolayısıyla araçlar Kozaklı Mahallemize çıkamıyor. Orada parke çalışmamız başladı.  Asfalt çalışması Karahüseyinli Mahallemizde start aldı. 2017-2018 yılı içerisinde Arsuz ilçesi içerisinde yapılmayan yol kalmayacak. Hizmetlerimizi ihtiyaç odaklı gerçekleştiriyoruz. Siyasi zihniyetle hareket etmiyoruz. Bizim için Kozaklı neyse Karaağaç odur, Arpaderesi neyse Nardüzü odur, Kurtbağı neyse Madenli odur. Konacık neyse Höyük de odur. Bu böyle biline.. Bizim için asıl olan bu bölgenin huzurudur,barışıdır,  kardeşliğidir. Bin yıllardır bu coğrafyada yaşayan herkes kardeşçe yaşıyor ve yaşamaya da devam edecek. Bu ülkenin içinde bulunduğu süreci irdelediğimizde bu kardeşlik, birlik ve beraberlik şuuruna şiddetle ihtiyacımız var. Bu kardeşliği daha da pekiştirmek adına başta ilimiz ve ülkemizde barışın tesis edilmesi adına Arsuz olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu bağlamda burada yapacağımız asfalt hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
Yıllardır ihmal edilen Karahüseyinli Mahallesi yollarının asfaltlanmasının ardından, mahalleye yakışır yollara kavuşan vatandaşlar sıcak asfaltın üzerinde yürürken, yaşlı kadınlarda Başkan Nazım Culha'ya hayır duasıyla teşekkür ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet