Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’ın Melekleri Fırtına Gibi Esti

Nefes kesen maçta gülen taraf Hatay oldu.

Hatay’ın Melekleri Fırtına Gibi EstiWeb
TV

Spor   A+a-

2015-2016 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ni 2’inci sırada tamamlayıp Euroleague’de mücadele etmeye hak kazanan HBB Kadınlar Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonluğu için altıncı sınavını Uniqa Sopron Takımı karşısında verdi.
 
15 Aralık Perşembe günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mücadeleye,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven, HATSU Dairesi Başkanı Mehmet Çaparali, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, HBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Durmuş Yıldırım katılım göstererek Hatay’ın Melekleri’ne tribünden destek verdi.

İLK ÇEYREKTE GERİDE KALAN HATAY’IN MELEKLERİ, İKİNCİ ÇEYREKTE RAKİBİ İLE BERABERLİĞİ YAKALADI 

Maçın ilk çeyreğinde etkili oyun ortaya koyan Macaristan temsilcisi, ikinci çeyreğe 19-21’lik skorla önde girdi. Taraftarının desteğini de yanına alarak ikinci periyoda daha hızlı başlayan Hatay’ın Melekleri, rakibinin hatalarını da değerlendirerek soyunma odasına 39-39’luk beraberlikle gitti.

NEFES KESEN MAÇTA GÜLEN TARAF HATAY OLDU 

Pota altını etkili kullanmaya çalışan iki takımın mücadelesinde, Paris’in bulduğu sayı ile ikinci yarıya yüksek moralle başlayan Hatay’ın melekleri, maçın üçüncü çeyreğini 56-51’lik skorla önde tamamladı. 
 
Kıran kırana oynanan maçın son çeyreğinde hata yapmayan Hatay’ın melekleri zorlu mücadeleyi 74-66’lık skorla kazanmayı başardı.
 
Maçın en skorer oyuncusu 20 sayıyla Bahar Öztürk olurken, Courtney Paris 15 ribaund 2 asistle maçı tamamladı.
Maçın sonunda değerlendirmelerde bulunan sporcu J.Popovic: “Çok önemli bir galibiyetti. Kazanmamız gereken bir maçtı ve çok iyi bir savunma yaptığımızı düşünüyorum. Kazandığımız için çok mutluyum. Bugün mücadele sırasında sakatlanan takım arkadaşımız Natalia Hurst için oynadık ve kazandık” dedi.
 
Takım antrenörü Katerini Chatzidaki  yaptığı açıklamada: “Bizim için oldukça önemli bir galibiyetti. Euroleague’de önemli bir galibiyet kazandık. Ama duygularımız biraz karışık çünkü bu maçta Natalia Hurst sakatlık geçirdi. Yani çok fazla sevinemedik.  Yine de çok güzel bir galibiyetti bizim için. Bizim bu maçtaki stratejimiz onların en iyi oyuncusunu olabildiğince potadan uzakta tutabilmekti. Bunu da çok güzel bir şekilde başardık. Oyun süresince kendi planımızı uyguladık ve sonuçta kazandık” ifadelerine yer verdi.
 
 
Hatay’ın Melekleri Fırtına Gibi Esti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar