Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Körfezi Korumak Hepimizin Görevidir'

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Körfezi'nin her yönüyle irdeleneceği sempozyuma destek verecek

'Körfezi Korumak Hepimizin Görevidir'Web
TV

Arsuz   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tahir Özcan, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret ederek, 11-13 Ekim 2017 tarihleri arasında İSTE'de düzenlenecek olan İskenderun Körfezi Sempozyumu'nun detaylarını paylaştı.
 
İskenderun Körfezi'nin sahip olduğu zenginlikler, taşıdığı riskler, biyolojik çeşitlilik, turizm gibi bir çok konunun bilimsel açıdan irdeleneceği sempozyumda Başkan Culha'dan özellikle bölgenin turizm yükünü taşıyan Arsuz'un turizm ve yerel yönetim konusunda onur konuğu olmasını isteyen Öğretim Görevlisi Tahir Özcan,  sempozyumun İSTE, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşeceğine dikkat çekti.
 
Deniz canlılığı, balıkçılık, deniz kirliğinin önlenmesi, petrol ve enerji, madencilik, jeoloji, turizm ve körfez için önemli bir konu olan Akdeniz'deki yabancı türler başlıkları altında gerçekleşecek olan sempozyumu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Belediyesi'nin de desteklediğini, aynı desteği Arsuz Belediyesi'nden de beklediklerini söyleyen Özcan, "İskenderun Körfezi'nde bulunan faunamızın yüzde ellisi egzotik türlerdir. İskenderun Körfezi'nde yediğimiz karideslerin bir çeşidi hariç hepsi egzotik karideslerdir. Bu ve bunun gibi pek çok özelliğiyle dikkat çeken körfezimizin korunması için bölgedeki kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarının da katılacağı oldukça geniş bir sempozyum düzenleyeceğiz" dedi.
 
Arsuz Belediyesi olarak böyle bilimsel bir çalışmanın içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden Başkan Nazım Culha da, "Böyle bir konunun işlenmesi ve stratejisinin belirlenmesinden dolayı sizleri tebrik ederim. Körfezi korumak ve gelecek nesillere temiz bir körfez bırakmak hepimizin görevidir. Bu konuda Arsuz Belediyesi olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar