Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Önüne Gelen Herkes Gazete Çıkarabiliyor”

İGC Başkanı Veysel Cıncık,İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Öğrencilerine ‘Basın Özgürlüğü’ konulu bir konferans verdi.

“Önüne Gelen Herkes Gazete Çıkarabiliyor”Web
TV

Eğitim   A+a-

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, İstiklal Makzume Lisesi'nde öğrencilere ''Basın Özgürlüğü'' konulu bir konferans verdi. Okul Müdürü Turgay Çelikezen, teşekkür ederek bir buket çiçek sundu.
 
MEB’in çıkarmış olduğu yasa doğrultusunda, Ortaöğretim kurumlarının STK’lar ve Yüksek Öğrenim Kurumları ile yapmış olduğu protokol kapsamında İGC ve İmal arasında imzalanan ‘İşbirliği’ protokolü sonrasında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde 9, 10,11. sınıf öğrencilerine ‘Basın Özgürlüğü’ konusunda konferans verdi.
 
Soru cevap şeklinde geçen konferansta ‘Basın Özgürlüğü’ ile ‘Fikir Özgürlüğü’ arasında çok ince bir çizgi olduğunu dile getiren Cıncık, öğrencilerin gazetecilik mesleği hakkında merak ettiği soruları da yanıtladı.
 

“Önüne Gelen Herkes Gazete Çıkarabiliyor”

Basının 4. kuvvet olmasına rağmen, önüne gelen herkesin rahatlıkla gazete çıkarabildiğini ifade eden Cıncık, “Bizim amacımız gazetecilik mesleğimizi en iyi şekilde icra edebilmek. Bunun için de yapılacak tek şey her önüne gelen kişinin gazete çıkarmasını önlemek. Ben bunun için elimden gelen her türlü yolu deniyorum. Bu meslekle alakalı hiçbir fikri olmayan bu mesleğin okulunu okumayan sadece kendi şahsi menfaatleri doğrultusunda para kazanmaya yönelik adım atan kişilerin mesleğimizi ayaklar altına almasına izin veremeyiz. Bunun için ayrıştırmaları çok iyi yapmamız gerekiyor. Ben 33 yıldır bu meslekteyim. Bana sorsanız 30 yıl önceki zamanı mı daha çok severdiniz, şimdi ki zamanı mı diye? 30 yıl önceki zamanı derdim. O zamanlar mesleğimiz, emeğimiz takdir ediliyordu. Şimdi önüne gelen herkes gazete çıkardığı için bu pek mümkün olamıyor. İnanın şuan bildiğim başka bir meslek olsa bu mesleği bırakırdım” diye konuştu.
 
Verilen konferansın sonunda İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Okul Müdürü Turgay Çelikezen tarafından İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık’a çiçek takdiminde bulunuldu.
 
 
 
 
 
“Önüne Gelen Herkes Gazete Çıkarabiliyor” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş