Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP İlçe Yönetimi İGC’yi Ziyaret Etti

CHP İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundular.

CHP İlçe Yönetimi İGC’yi Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

 
CHP İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundular.
 

İlçe Başkanı Mansuroğlu, olağanüstü kongrede yeniden seçilen İGC Başkanı Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyelerini kutladı. Mansuroğlu; “Öncelikle CHP olarak görevinizde başarılar diliyoruz. Biz ana muhalefet partisi olarak belki yaptırım gücüne sahip değiliz, ülke gündemini belirleyemiyoruz ama, sizler gibi iktidarın yanlışlarını, hatalarını ortaya koymakla, doğruya yönlendirmekle görevliyiz. “ dedi.
Mansuroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bildiğiniz gibi 10 Aralık İnsan Hakları günü. İnsanlara haklarının ne kadar verildiği görülüyor. Buna rağmen bu günü kutluyorum. İnsan Haklarına kelepçe vurulduğu bir ortamda bu günü nasıl kutlayacağız. Gazetecilerin elbette siyasi görüşü olacak ama mesleğini icra ederken bunu aksettirmemeli ve tarafsız olmalı diye düşünüyoruz. Sayın Genel Başkanımız, Adana mitinginde cezaevine atılan gazetecilerin bazılarının isimlerini anons etti ve özellikle bu kişilere gazeteci kimliğiyle baktığını söyledi. Bizim basından beklentimiz tarafsız olmaları.”

İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için memnun olduklarını söyledi. Cıncık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz gazeteci olarak herkese eşit yaklaşmaya çalışıyoruz. Ülkemiz aleyhine bir handikap oluştuğunda da gerektiğinde kendi şahsi fikirlerimizi ortaya koyabiliyoruz. Herhangi bir olay oluyor, henüz başında yayın yasağı geliyor. Basın özgürlüğü sıkıntılar içine giriyor. Cumhuriyetin ilanından sonra çıkan yasada gazetecilerin yazdıkları önceden denetlenemez diyor. Ancak, sonradan basını sıkıştıran pek çok yasa çıktı. Basın özgürlüğü ile fikir özgürlüğünü birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Basın özgürlüğü, her istediğini yazmak, astığım astık kestiğim kestik demek değildir. Günümüzde maalesef bunun sancısını yaşıyoruz. Kolayca gazete çıkarabiliyorlar. Benim şahsi görüşüm, basın çok özgür olmamalı. Çünkü özgürlüğü farklı değerlendirenler var. Basın 4.kuvvet ve özgür diyoruz ama gazete çıkarmanın önünde bir engel bulunmuyor. Bunun için kriterler olmalı. Her isteyen gazete çıkaramamalı. Bu işe bir kalite getirilmeli. Başka mesleklerde ustalık belgesi aranırken gazetecilikte bu yok. “
Cıncık, mesleği yapmayanların, sadece çıkar sağlamak için gazete yayınlayanların İGC’de artık işinin olmayacağını belirtti.
Ziyaret sohbet havasında geçti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş