Skip Navigation Links

Bu Konuyla İlgili Bir Çalışmanız Var Mıdır?

CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL TBMM’de Bütçe görüşmeleri sırasında Hükümet Yetkililerine Hatay’ın Suriye savaşı

Bu Konuyla İlgili Bir Çalışmanız Var Mıdır?

Gündem   A+a-

 
CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL TBMM’de Bütçe görüşmeleri sırasında Hükümet Yetkililerine Hatay’ın Suriye savaşı nedeniyle ve kapatılan sınır kapısıyla ekonomik olarak büyük yaralar aldığını ve Hatay’ın  mutlaka desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
Topal, Bakana yönelttiği soruda  “4/9/2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım 23 ili kapsayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu teşvik paketini açıklamıştı. Teşvik paketi 62 milyar TL devlet desteği, 140 milyar TL ise özel sektör olmak üzere 202 milyar TL büyüklüğe sahipti. Ancak her dönem tahsil edilen vergi sıralamasında ilk 20'de yerini alan Hatay, maalesef hiçbir zaman, açıklanan teşvik paketleri içerisinde yerini alamadığı gibi bu teşvik paketi içerisinde de yer bulamamıştı.
2011 yılında Suriye'de başlayan iç karışıklıklardan en çok etkilenen sınır kenti olması, 400 bine yakın mülteciyi misafir etmesi, kapanan sınır kapısıyla tır filolarının ve kara yolu transit taşımacılığının ağır yaralar alması gibi birçok sorunu barındıran Hatay'ımızın teşvik paketine eklenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Bu konuyla ilgili bir çalışmanız var mıdır?” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet