Skip Navigation Links

“Memlekette işler iyi gitmiyor…”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu gündemi değerlendirdi:

“Memlekette işler iyi gitmiyor…”Web
TV

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanlığında yapılan basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptığı açıklamada hayatını kaybeden öğrenciler için üzüntüsünü ifade ederek şunları söyledi:
“Komşu kentimiz Adana’da yaşanan yangın faciasında kaybettiğimiz yavrularımız hepimizin yüreğini dağlamıştır. Hayatını kaybeden öğrencilerimize rahmet, acılı ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu üzücü olay hükümetin cemaat yurtlarına bakışını göstermesi açısından önemlidir. Denetimsiz ve hiçbir güvenlik standardına uymayan bu yurtlar, çağdaş ve laik bir eğitim anlayışının da son derece uzağında kurumlardır. Devlet eliyle ve kredi yurtlar kurumu tarafından yürütülmesi gereken öğrencilerimizin barınma konusu, bugün cemaatlerin eline terk edilmiştir. Yoksul ailelerimizin çocukları çaresizce gerici eğitim anlayışına mahkum edilmektedirler. Partimizin 1 Nisan 2016 günü verdiği araştırma önergesi ne yazık ki meclis gündemine dahi getirilmemiştir. Bu önerge yurtlar ile ilgili sorunları gündeme taşımayı amaçlarken aşağıdaki ifadelere yer verilmişti:
‘Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşları, vakıf ve derneklerin açtıkları tüm öğrenci yurtlarının tespiti, öğrencilere yurt yapılma amacıyla kamu arazilerini ve binalarını düşük bedel ile yada bedelsiz devreden kamu kurum, kuruluş ve yerel yönetimler ile bu arazi ve binaları alan vakıf, dernek ve benzer kuruluşların belirlenmesi, özel yurtların daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve öğrencilerin yurt ihtiyacının giderilmesi için alınacak önlem ve politikalar belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98. , TBMM İç Tüzüğü’nün  104 ve 105. Maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasını arz ederiz.’
Cumhuriyet halk partisi iktidarında öğrencilerin barınma ihtiyaçları kamu eliyle ve çağdaş, laik bir eğitim anlayışıyla yürütülecektir. Çocuklarımızın cemaatlerin elinde istismar edilmelerinin, güvensiz koşullarda yaşamalarının mutlaka önüne geçilecektir.”
Denetimsizliğin ve başı bozukluğun bir başka acı örneğinin de geçtiğimiz günlerde Şirvan’da yaşandığının altını çizen Başkan Mansuroğlu devamla, “Maden emekçileri, “ölmek kaderlerinde var” diyen bir zihniyetin yeni kurbanları olmuşlardır. Akp iktidarı döneminde rekor sayılara ulaşan iş kazaları ve işçi ölümler, hükümetin emekten değil, kar hırsı ile hiçbir kural tanımayan sermayeden yana olan yaklaşımını bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasında memleketimizde işlerin iyi gitmediğini ifade eden CHP İlçe Başkanı, “Tüm uyarılarımıza rağmen tamamen tek adam demokrasisine odaklanmış iktidarın yanlış politikaları sonucu komşularımızla ilişkilerimiz artık kopma noktasına gelmiş her gün ayrı bir ülkenin yetkilisi ve hükümet sözcüleri tarafından ikazlar uyarılar ve tehditler alınmış döviz tarihin rekorunu kırmış, kredilerin geri ödemesi durmuş bankalar vatandaşın üzerine bir kabus gibi çökmüş her gün ne acıdır ki iktidarın yanlış dış politikası yüzünden girdiğimiz Suriye topraklarından şehit haberleri geliyor. Analar ağlamasın diye bir zamanlar barış güvercinleri uçuranlar kutsal anaların gözyaşlarının müsebbibi oldular.” dedi.
İskenderun yerelinde de durumun çok da farklı olmadığını söyleyen Mansuroğlu, “İskenderun genel hizmetler açısından tarihin en kötü dönemini yaşıyor. Etrafınıza baktığınızda asıl görevi vatandaşın hayatını kolaylaştırmak olan belediyenin tamamen bundan uzaklaştığını göreceksiniz. Aksine birilerine sağlam kaldırımları söktürüp rant sağlamaktalar. Bunu biz söylemiyoruz. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, meclis tarafından kurulan yatırımları izleme komisyonunun akp’ li üyesi söylüyor. 57 yıldır bu kentte hiç birşeyin yapılmadığını iddia edenlerin, gerçekte bu kente bir çivi dahi çakmadığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.
57 yıldır İskenderun’da gözlü görülür hizmet yapılmadığını ifade edenleri sert bir dille eleştiren CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu 2009-2014 yılları arasındaki yapılan hizmetleri şöyle sıraladı.
Su şebekesi yenilendi %66 su kaçağı önlendi bu sayede elektrik tasarrufu da sağlandı.
İskele yapıldı. Sahile gezi yolları yapıldı.
4 adet sahilde sosyal tesis yapıldı.
Yeni itfaiye binası yapıldı.
Sahilde yapılan çok amaçlı nikah salonu
Büyük menfezler yapıldı. Mustafa kemal, Meydan, Gürsel ve Cumhuriyet mahalleleri su baskınlarından kurtuldu.
E – 5 karayolu üzerinde servis yolları açıldı.
Taziye evleri yapıldı.
Bit Pazarı yeri park ve sosyal tesis olarak hizmete sunuldu.
Tüm okullara yardımlar yapıldı.
Tüp gaz depo tesisi yapıldı.
Çöp fabrikası bitirildi.
Sahildeki heykeller ve balıkçı heykeli dikildi.
Rauf Denktaş spor kompleksi hizmete sunuldu.
Kadın kültür evleri ve yaşlılar sanat evi yapıldı.
Su arıtma tesisi yer 64 dönüm alındı. 1.000.000,00 TL ödenerek tapusu alındı.
45 adet iş makinası alındı. İtfaiye araçları, dozerler, kepçeler ve ilaçlama araçları ayrıca belediye bünyesine bir çok arsalar satın alındı.
Deniz Müzesi yanındaki tarihi binanın restorasyonu yapıldı. Kent müzesi olarak hizmete sunuldu.
Tarihi eserlerin İskenderun’daki plan çalışmaları yapıldı.
Otoparklar belediye işletmesine alındı. Modern tadilatlar yapıldı.
Atık su yükseltme istasyonları yeni motorlar ile takviye edildi modern elektronik sisteme geçildi.
20 yıldır çivi çakılmayan tepe mahallelerin yolları ve alt yapısı yapıldı.
Toplum barışını sağlamak adına cem evi, AKAD ve İGEV’e yer tahsisleri yapıldı.
Festivallerde halk konserleri ve spor etkinlikleri on binlerce İskenderunlu’yu kardeşçe bir araya getirdi
5 adet köprü yapıldı.
Yeni imar planı yapıldı yeşil alanlar artırıldı.
Toptan sebze ve meyve halimiz bitirilerek hizmete açıldı.
İsmet İnönü Meydanı düzenlemesi yapıldı.
Binlerce kardeşimize yardımcı olabilmek için sosyal market kuruldu.
 
Son olarak görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlerin görevlerine iadesi ile ilgili konuşan Başkan Yusuf Mansuroğlu, “Bütün bu olumsuz tablonun içerisinde yaşadığımız güzel olaylardan birini de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Haksız bir biçimde ilimizde açığa alınan öğretmenlerimizin tamamı, genel başkanımızın, milletvekillerimizin ve parti örgütümüzün büyük çabaları sonucu görevlerine iade edilmişlerdir. Mağduriyetlerinin Giderilmesini Sağlayan Herkese Teşekkür Eder, Eğitim Camiası Adına Hayırlı Olmasını Diliyorum.” dedi.
 
 
“Memlekette işler iyi gitmiyor…” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet