Skip Navigation Links

BDP'YE HATAY ALEVİLERİNDEN TOKAT GİBİ YANIT

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Hatay'da ikinci dil Arapça olsun istiyoruz' sözlerine EHDAV Başkanı Ali Yeral'dan tokat gibi cevap geldi.

Kültür Sanat   A+a-

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Hatay’da ikinci dil Arapça olsun istiyoruz” sözlerine EHDAV Başkanı Ali Yeral’dan tokat gibi cevap geldi. Yeral “Türkiye’nin farklı faklı coğrafyalar olarak telaki edilmesi. Güneyde ikinci dil olarak Arapçanın doğuda Kürtçenin konuşulmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
Yeral, Demirtaş’ın sözlerini “Dile gelen bu istek, Türkiye Cumhuriyetini bölmeye yöneliktir” şeklinde değerlendirdi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, doğu illerinde Kürtçe ve Hatay’da ikinci dil olarak Arapçanın kullanılması yönündeki açıklamalarını değerlendiren Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) onursal başkanı Ali Yeral Sert tepki gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti’nde Avrupa Birliği uyum sürecinde değişen yasalar olduğunu hatırlatan Yeral, milli birliğin koruyup kollanmasının aleviler olarak en önemli önceliklerinin arasında yer aldığını söyledi.
Türkiye’de yaşayan aleviler olarak kendilerine Devlet tarafından çeşitli haklar sunulduğunu ancak bu güne kadar Arap Alevileri olarak hiçbir zaman ayrı bölgesel yönetim, ayrı bayrak ve ayrı sembol ile anılmak istemediklerine vurgu yapan Yeral “bu yönde hiç bir zaman bir talebimiz olmamıştır. Hükümetin son yıllarda attığı adımlar bizim açımızdan önemli bir adım olarak görülüyor. Arapça kanalımız açıldı. Doğudaki vatandaşlarımız için Zazaca ve Kürtçe kanallar açıldı. Bunlar zaten kendi dilimizi konuşmamıza öncelik sayılır. Ama Türkiye’nin farklı faklı coğrafyalar olarak telaki edilmesi. Güneyde ikinci dil olarak Arapçanın doğuda Kürtçenin konuşulmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.
BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı taleplerinin Türkiye’nin üniter yapısına zarar vereceğinin altını çizen Yeral, Hatay’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin alevi vatandaşları olarak haklarının büyük bir bölümünü yakın bir zamanda alacaklarına inandığını söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet