Skip Navigation Links

Kavsak Öğrencilere Denizciliği Anlattı

İMEAK İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Öğrencilere Denizciliği Anlattı.

Kavsak Öğrencilere Denizciliği Anlattı

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi, öğrencilerini geleceğe hazırlamak ve iş dünyasının başarılı isimlerini öğrencilerle buluşturmak adına Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak’ın konuşmacı olarak katıldığı "Dünya, Türkiye ve İskenderun Körfezinde Denizcilik Sektöründeki Gelişmeler" konulu konferansı yoğun katılımla gerçekleşti.
İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferanssa; İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun Teknik Üniversitesi Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Ülke olarak hassas bir dönemden geçiyoruz. Konferansımızla alakalı buraya bizimle bilgi birikimlerini paylaşacak olan Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak’a teşekkür ediyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz fakültemizin bu hale gelmesinin en önemli kişilerinden bir tanesi kendisidir. Deniz Ticaret Odasının yapmış olduğu gayretler ile bu fakülte binası bu günlere gelebilmiştir. O yüzden bazı bulunduğumuz konumların değerini bilmek lazım” diye belirtti.
Rektör Dereli, sözlerine şöyle devam etti; “Deniz taşımacılığı, Deniz İşletmeciliği ve bununla ilgile alanlara baktığımız zaman çok işimizin olduğunu görüyoruz. İşimiz çok, hedeflerimiz büyük, üniversite olarak biz, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ve bununla entegre olan, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Deniz Bilimleri Teknolojisi ve aynı zamanda bize öğrenci yetiştiren liselerimizi bir aile olarak görüyoruz önem veriyoruz. Bununla odaklı bu üniversitenin Amiral gemilerinden bir tanesi burası olacaktır” diye konuştu.
 İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, “Denizcilik global ve uluslar arası bir sektördür ve çok güzel bir meslektir. Biz Türkler olarak denizciliğe çok geç başlayan kişiler olduk. Daha çok karacı bir millet oluğumuz için denizciliği ikinci sınıf olarak düşünmüşüzdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün denizciliği milli mesele haline getirmesinden sonra önem vermişiz. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden bir tanesi şuan deniz turizmi. Türkiye’de deniz turizminden geliri 5 milyar dolardır. Ege kıyılarında 4 bin tane yat dolaşmaktadır. Bunların çoğu da yabancı kişilerdir. Çünkü en iyi hizmeti Türkiye’de görüyorlar. Bu konuda deniz turizminin Deniz Ticaret odasının gayreti ile başlattık ve bugünlere getirdik. Sizlerin şimdi turizmci olarak ilerde çoğunuzun deniz turizminde görev yapacağını ben şimdiden görüyorum. Deniz ticareti yük taşıma ile başladı. Deniz ticaretinde armatörlük 3 bin ton ile başlayıp 300 bin tona kadar çıktık. Dünyada şuan taşımacılığın zaman stili konteynır taşımacılığı. Konteynır taşımacılığında 1000’den 20 bin taneye kadar çıktı. Bu gemiler bizim limanımıza da uğruyor. Bu gemiler seyahatlerini yaparken hem aldıkları yükleri boşalıyor uğradıkları limanlardan ihraç edilen yükleri alıyor. Konteynır taşımacılığın dünyaya yaratmış olduğu katma değer var şuan ve bunu hepimiz görüyoruz” diye konuştu.
“Denizcilikte İngilizce Şart”
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak sözlerine şöyle devam etti; “İngilizce denizciliğin ve turizmin en önemli bilmeniz gereken bir durumdur. Acente olsanız, kaptan da olsanız İngilizce bilmeniz şarttır” diye belirtti. Başkan Kavsak, “İskenderun körfezimiz de 2 tane liman 17 tane iskele, 3 tane dolum limanı vardır. Bu limanlarımız çok önemlidir çok büyük hinterlanda servis veriyoruz. Yılda 53 milyon ton yük yüklüyoruz, limanlardan 30 milyon civarı da boşaltıyoruz. Bu büyük bir rakam. Bunlardan dolayı da bizler hep İskenderun’un geleceğine yatırım yaptık. Ortadoğu’daki olumsuz durumlardan dolayı hepimizin ekonomisini etkilemiştir. Umarım kısa zamanda doğru kararlar verilir ve bunun üstesinden geliriz. Ben Türkiye’nin istikbalini sizin gibi pırıl pırıl gençlerle daha iyi yerlere gelecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.
Program, İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan’ın İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak’a çiçek takdim etmesiyle son buldu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet