Skip Navigation Links

Bahçeşehir'de Butik Kent Müzesi Açıldı

Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsü bir ilk'e daha imza attı.

Bahçeşehir'de Butik Kent Müzesi Açıldı

Gündem   A+a-

 
Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsü bir ilk'e daha imza attı. Okul fuaye alanında, 'Müzeler Toplumun Hafızasıdır' diyerek, geçmişten günümüze Hatay yöresinde kullanılmış olan eşyalardan oluşan bir butik müze açıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, Belen İlçesi Kaymakamlık töreni, Bahçeşehir Okulu'nda yapıldı. Bahçeşehir Okulu'nun evsahipliğini üstlendiği törenler tüm konukların beğenisini kazandı. Öğrencileriyle, öğretmenleriyle tüm okulun katkıda bulunduğu kutlama etkinliklerinin sonunda müze açılışı yapıldı. Açılışı Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile emekli öğretmenler Şahiner Gül ve Bumin Kılıçoğlu yaptı. Okul Müdürü tarih öğretmeni Mustafa Uçan da açılış öncesi bir konuşma yaptı. Uçan'ın 'Müzeler toplumun hafızasıdır. Bahçeşehir Okulları olarak tarihimize sahip çıkan nesiller yetiştirmek görevimizdir. ' şeklindeki sözleri ve müze hakkında verdiği kısa bilgilerden sonra müze ziyarete açıldı. 

Okul velileri ve bazı koleksiyonerlerin katkılarıyla oluşturulan müzede, bakır mutfak eşyalarından, yüzyıllık seccadelere kadar, çeşitli malzeme bulunmakta.  25-26 Kasım günlerinde ziyarete açık kalacak butik müze, okul dışından ziyaretçileri de bekliyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet