Skip Navigation Links

Bahçeşehir Okulları Robotik Takımlarından Büyük Başarı

Bahçeşehir Okulları, En Prestijli Robot Yarışmasında Birincilik Kazandı

Bahçeşehir Okulları Robotik Takımlarından Büyük Başarı

Gündem   A+a-

 
Bahçeşehir Okulları, En Prestijli Robot Yarışmasında Birincilik Kazandı.
 
Teknolojiyi, matematiği, bilimi ve mühendisliği barındıran programları öğrencilere sunarak, bu alanlarda çözüm üretici bireyler olarak yetiştirmeyi planlayan “First Robotics Competition” 19-21 Kasım tarihlerinde Ülker Sports Arena’da gerçekleşti. Bahçeşehir Okulları’nın 6 robot takımı yarışmada yer aldı. Takımlarımız Mart ayında ülkemizi Amerika’da temsil edecek.
 
19-21 Kasım tarihlerinde Ülker Arena Sports’da düzenlenen First Robotics Competition’da teknoloji meraklısı öğrencilerin hazırladığı robotlar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Her yıl bir tema çerçevesinde lise öğrenciler tarafından yapılan robotlar; bu sene yerden topladıkları havuz simitlerini sahanın ortasında bulunan askıya asmaya çalıştılar. Ayrıca maçın sonunda bonus puan alabilmek için müttefiklerinde bulunan takım robotlarını yerden 30 cm havaya kaldırma görevlerini yaptılar.
 
Türkiye’nin seçkin liselerinden toplamda 44 takımın katıldığı, dünyada liselerarası yapılan en prestijli robotik yarışması olan “First Robotics Competition”a, Bahçeşehir Okulları 6 takımı ile dâhil oldu. Bahçeşehir Okulları 6 takımıyla yarışmada; İstanbul Bahçeşehir Anadolu Lisesi Takımı Adroit Androids: “Robotik Performans Birinciliği – Winning Allience Captain” Ödülü, “Gracious Professionalism – Duyarlı Profesyonellik” Ödülü, “Woodie Flowers – En İyi Takım koçluğu ödülü; İzmir Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi Takımı 4th Dimension Excellence in Engineering – “Mühendislikte Mükemmellik” ödülü; Edirne Anadolu Lisesi Takımı Dectro “Highest Rookie Seed- En Yüksek Paun Yapan Takım Ödülü” kazandı. Amerika’da yapılacak olan bölgesel yarışmalara başvuru ücreti olarak kullanmak üzere bu alanlarda ödül alan Bahçeşehir Okulları’ndan Adroit Androids-İstanbul Bahçeşehir Anadolu Lisesi Takımı “Veteran’s Full Amount – 5 bin USD” ödülü, Odrinias – Edirne Takımı “Rookies Half Amount ödülü 3 bin USD”– 4th Dimension – İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi “Rookies Full Amount 6 bin USD” para ödüllerinin sahibi oldular.
 
Dünya çapında ilgi gören, başta ABD olmak üzere bilim ve teknolojideki başarılarıyla öne çıkan ülkelerden takımların katıldığı First Robotics Competition dünyanın en prestijli turnuvası olarak kabul ediliyor. Bahçeşehir Okulları öğrencileri kazandıkları birincilik ile teknoloji, inovasyon ve bilimde Türkiye’yi geleceğe taşımaya hazırlanıyorlar.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet